torsdag, 18 juli 2019 06:51

Audioquest Dragonfly Cobalt – nytt flaggskip fra lommeDACspesialisten

Skrevet av

Audioquest lanserer nytt flaggskip blant sine ikoniske lomme-DACer. Nykommeren kommer i blått, eller kobolt for å være mer presis.

Dragonfly har nærmest vært en institusjon blant audiofile som vil ha anstendig lyd fra mobilen når de er på farten. For denne særdeles kompakte lomme-DACen Dragonfly Black – eller den mer påkostede Dragonfly Red – er den ideelle løsningen for å koble inn mellom iphone og hodetelefonene hvis du vil ha bedrelyd enn det mobilen grener å produsere på egen hånd. Disse modellene har både en DAC og en hodetelefonforsterker. Og det geniale er at alle modellene etter hvert greier seg med den strømmen de får via lightning-utgangen fra iphonen, i motsetning til den første versjonen. Vi har publisert en test av Dragonfly Black 1.5, og undertegnede har både et eksemplar av Dragonfly Black og Red i roteboksen. En av suksesskiteriene til Dragonfly er nok også at de etter hvert støtter MQA.

 

Dragonfly Cobolt

Nå lanserer Audioquest altså en ny toppmodell – Dragonfly Cobalt. Og selv om størrelse og form ved første øyekast ligner de to mindre modellene, er det en ny linjeføring på gang her. Men det er på innsiden de største endringene befinner seg.

Vi starter med DAC-chipen. Audioquest har tradisjon for å benytte DACer fra ESS, og mens Dragonfly Black benytter ESS 9010 befinner det seg en mer avansert ESS 9016 med en ESS Sabre 9601 hodetelefonforsterker med digital volumkontroll i den tidligere toppmodellene Dragonfly Red. På det nye flaggskipet benyttes DAC-chipen ESS ES9038Q2M, som er en nedskalert utgave av ESS sitt flaggskip 9038.

Dragonfly Cobalt benytter også en microprosessor med det romantiske navnet PIC32MX274. Denne skal ifølge Audioquest bruke mindre strøm, og gi 33% økt prosessorhastighet. Cobalt har ellers den samme hodetelefonforsterkermodulen ESS Sabre 9601 som Dragonfly Red.

Den nye modellen Audioquest Dragonfly Cobalt inkluderer nå en DragonTail USB-A til USB-C adapter. Den har en pris i Norge på kr. 2.798,- i Norge, og er allerede tilgjengelig.

 

 

Les mer om Dragonfly Cobalt hos Hi-fi klubben

Les mer om Dragonfly Cobalt hos Audioquest

 

 

 

Sist redigert fredag, 19 juli 2019 08:47
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.