fredag, 19 juli 2019 07:56

DS-10 – Ny kompakt streamer fra Gold Note

Skrevet av

Gold Note lanserer en ny kompakt multifunksjonsmaskin. I Denne halv-bredde enheten finner vi i tillegg til DAC også en komplett streamer, forforsterker og hodetelefonforsterker.

Italienske Gold Note er for enkelte kanskje aller mest kjent som en produsent av vinylrigger og PUer. Men de er også en stor produsent av elektronikk. Og siste kreasjon fra Firenze er den kompakte DACen DS-10, som er inspirert av den større modellen DS-1000, men med et design hentet fra RIAA-trinnet PH-10.

DS-10 ble forhåndsvist på HighEnd i Muncen i år, men nå blir den offisielt lansert.

 

DAC

DACen i DS-10 er kompatibel med PCM opp til 32bit/384kHz og DSD64/128. Den har både coax og optisk inngang, i tillegg til en asynkron AES-inngang. Det er også USB-A og USB-B innganger. For mange vil det være vesentlig at DS-10 også er MQA-kompatibel.

 

Streamer

Den kanskje mest interessante egenskapen med DS-10 er at den er en fullblods streamer, og det med svært omfattende kompetanse. I tillegg til de sedvanlige strømmetjenestene Tidal, Qobuz, Airplay, Spotify, Deezer og V-Tuner er DS-10 Roon-kompatibel.

I tillegg til WiFi og kablet nettverk debuterer Gold Note også med Bluetooth 5.0 kompatibilitet. UPnP og DLNA er selvfølgelig også implementert.

Gold Note har utviklet en egen app for betjening av DS-10 og den større modellen DS-1000.

 

Hodetelefonforsterker og forforsterker

I tillegg til å være en komplett DAC og streamer er DS-10 også en forforsterker. Den har et HighEnd analogt forforsterkertrinn som kan kobles ut, og kan dermed fungere som en komplett forforsterker, begrenset til digitale kilder.

Det er også en påkostet hodetelefonforsterker, med 6,3mm jack inngang og valgbar følsomhet for fleksibilitet angående tilkoblet hodetelefon.

 

Les mer om DS-10 hos Gold Note

Prisen i Norge blir kr. 26.995,-

Gold Note importeres til Norge av PM-Audio

 

 

 

 

Sist redigert tirsdag, 19 mai 2020 19:10
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe