søndag, 24 mai 2015 07:10

Jeff Rowland møter Avalon på Støletorget.

Skrevet av

 

Pinselørdag kan brukes til så mangt, og noen av de er mer givende enn andre. På Støletorget har Renaisance Audio atter en gang arrangert en flott seanse i samarbeid med Audiofreaks.

 

 

Roald Mikkelsen i Renaissance Audio er en mester i å lage flotte arrangement for kunder og HiFI-entuiaster. Denne gangen hadde han invitert Peter Djordjevic i Audiofreaks, som er importør av blant annet Avalon og Jeff Rowland. Peter er en markant aktør i norsk HiFi-bransje, en person med uredde synspunkt som blant annet har forfattet et skråblikk som gjesteskribent her i Audiophile.no.

Avalon er en høyttaler vi har stiftet bekjentskap med mange ganger tidligere, både på Støletorget og på Hortenmessa. Det har da vært større modeller i Avalon sitt sortiment, som den fire ganger så dyre Avalon Compas som vi lyttet til for et års tid siden.

 

 

Denne gangen var det den minste modellen i Avalon sitt sortiment av gulvhøyttalere, Avalon Ideatil 89.000,-. Ingen pingle det heller, selv om den ikke når opp til de nærmest ekstreme største brødrene i familien. Det er 4ohms høyttalere med følsomhet på 88dB, og er bestykket med en 25mm dome i diskanten, og to syv-tommere til mellomtone/bass.

 

 

Til å drive disse har Peter valgt et annet produkt i sitt sortiment, forsterkeren Jeff Rowland Continuum S2. Dette er en virkelig kraftig integrert forsterker som yter 2x400 Watt i 8 ohm med klasse D drift, en effekt som dobles i 4 ohm.

 

 

Forforsterkerdelen i Continuum S2 bygger på topologien fra forforsterkeren Capri 2. Det er mulig å supplere med en RIAA- eller en DAC-modul, og eksemplaret i denne demoen hadde en DAC-modul om bord. Continuum S2 koster 109.000,- uten tilleggsmodul, mens du må plusse på fem tusen ekstra for å få DAC-modulen.

 

Foran alt dette var det CD-spilleren Metronome Technologie CD8T Signature. En topploadet spiller med rør, og USB-inngang for bruk som USB-DAC. I den delen av lørdagens demo som jeg var med på ble CD8T Signature brukt som en ren transport, med signalet sendt digitalt til DACen i Jeff Rowland.

 

Da jeg ankom var det Solveig Slettahjell som sang via CDen Silver. En utrolig flott innspilling som har vært benyttet mange ganger tidligere på demoer hos Renaissance Audio. I dette oppsettet ble det servert et veldig stort lydbilde, med en bredde som strekte seg lang utenfor høyttalerne.

Erich Kunzel var nestemann ut med en hybrid SACD (CD-laget ble avspilt) der blant annet Fanfare for a Common Man ble avspilt, et verk som for øvrig har blitt tolket av Emerson Lake & Palmer på 70-tallet. Også her var det et stort lydbilde, og med god dybde.

Miles Davis sin innspilling Seven Steps to Heaven er interessant, den første etter en av Miles sine mange perioder under pari, og etterfølger av Quiet Nights – MD sitt kanskje dårligste album som ble utgitt mot hans vilje. Seven Steps to Heaven har ikke tidligere vært blant mine favorittalbum av MD, men dette er andre gangen jeg hører det avspilt med strålende lyd på Støletorget. Spesielt gjengivelsen av Miles sin trompet var flott.

En kortreist versjon av Prokofiev sin Romeo & Juliet overrasket, da det var et Brassarrangement fremført av selveste Eikanger Bjørsvik, utgitt på Naxos. Veldig flott musikalsk, men lyden var ikke helt blant de aller beste.

Bruce Springsteen avsluttet den delen av forstillingen som jeg var til stede på, og ble fremført med veldig flott trøkk og punch i lyden.

 

 

 

Takk til Roald og Peter for at de åpnet opp for en lyd- og musikkopplevelse på pinseaften.

Lest 6467 ganger Sist redigert søndag, 24 mai 2015 11:20
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.