onsdag, 16 juli 2014 06:15

Pioneer med nye receivere i mellom- og toppklassen.

Skrevet av

Pioneer lanserer nye modeller i SC-serien. Det dreier seg om to mellomklassemodeller, og tre nye receivere i SX-LX serien.

 

Dolby ATMOS har vært nøkkelordet denne sommeren. Ganske uventet har 3D-formatet Dolby Atmos blitt obligatorisk for nye receivere som har blitt lansert i sommer. Vi har tidligere skrevet om nye modeller med ATMOS-støtte fra Onkyo og Yamaha, og også Marantz og Denon har annonsert modeller med dette formatet fra Dolby.

Det er en selvfølge at også Pioneer melder seg på i dette selskapet. Alle de tre nye toppmodellene i SC-LX serien har støtte for Dolby Atmos. Vi snakker om SC-LX58, SC-LX78 og SC-LX88. Det er foreløpig noe uklart om disse modellene støtter 4 høydekanaler eller bare to, men det er nærliggende å anta at de vil kunne støtte et 7.1(2).4-oppsett via ekstern tokanals effetkttrinn, og 5.1(2).4 via konfigurering av innebygde effektrinn.

 

 

Men det er flere gode nyheter i den nye receiverserien fra Pioneer. Streaming av multikanals waw og flac-filer har vært et stort problem på HW-siden. Man har stort sett vært henvist til Oppo sine Blu-ray spillere. Pioneer sine nye modeller har også dette på plass, selv om det er begrenset til 5.0 eller 5.1, med maksimal oppløsning på 24bits/96kHz.

 

 

WiFi, Spotify Connect og Bluetooth er på plass på disse modellene. Det samme gjelder for HDMI 2.0 med støtte for 4K/60p, selv om HDCP 2.2 ikke er omtalt.

SC-1224 og SC-2024 har fått veil. pris på h.h.v. 7.998,- og 9.998,- og er tilgjengelige i juli. Minstemann i toppserien SC-LX58 blir priset til 11.998,- og skal være tilgjengelig i august. Vi kjenner ikke prisen på SC-LX78 og flaggskipreceiveren SC-LX88, men forgjengerne har pislapper på hhv 16 og 20k. De nye blir tilgjengelig i september.

 

 

Les mer hos Pioneer.

Se video fra Pioneer om de nye ATMOS-kompatible receiverne:

 

Sist redigert onsdag, 16 juli 2014 13:00
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.