onsdag, 30 april 2014 08:19

WiMP lanserer Hifi-testen.no

Skrevet av

WiMP kunngjør i dag at de har laget en nettside der du kan teste streamingkvaliteten.

Les mer:


 

På WiMP sin nye nettside Hifi-testen.no kan du A-B teste to spor der det ene har lossless CD-kvalitet. Samtidig fungerer dette som en test på om elektronikk, høyttalere og ører er gode nok. Og består du testen, vinner du samtidig 30 dagers prøve av WiMP HiFi.

 

Les pressemeldingen fra WiMP: 

 

Hifi-testen.no – ny tjeneste tester streamingkvaliteten

”Det er 2014. Det skal ikke være nødvendig å stille spørsmålstegn ved lydkvaliteten”

I dag lanserer musikktjenesten WiMP hifi-testen.no, en nettside der besøkeren kan teste om de får maksimalt ut av lydanlegget sitt når de streamer musikk. Interessen for bra lydutstyr vokser i Norge, samtidig som mange bruker streamingtjenester som komprimerer lyden og dermed begrenser musikkopplevelsen. Risikoen er altså stor for at investeringen i bra lydanlegg har vært forgjeves. På hifi-testen.no kan hvem som helst nå forsikre seg om at musikken man streamer matcher lydanlegget.

– Flere hundre tusen har investert i bra headset eller et dyrt musikkanlegg, men de kan allikevel ikke få en ekte HiFi-opplevelse hvis de lytter på komprimerte filer – det eneste de fleste streamingtjenestene tilbyr. Salget av kvalitetsheadset gikk opp 80 prosent i fjor, men å kjøpe dyre headset er bortkastet hvis man bruker en dårlig lydkilde, sier Andy Chen, administrerende direktør i WiMP - den eneste streamingtjenesten i Norge som leverer ukomprimert musikk.

– Alle som er glad i musikk burde stille høyere krav til streamingtjenesten sin, spesielt de som har investert i et godt musikkanlegg. Det er 2014. Det skal ikke være nødvendig å stille spørsmålstegn ved lydkvaliteten, forsetter han.

WiMP introduserer i dag hifi-testen.no – en blindtest der besøkerne kan teste sitt lydanlegg og sin evne til å høre forskjell på komprimert og ukomprimert musikk. Oppgaven er å høre på fem ulike låter og skille ut hva som er komprimert og hva som spilles i HiFi-kvalitet. De komprimerte låtene spilles i AAC 320 kbps, som er den høyeste kvaliteten i WiMP Premium og tilsvarende det konkurrenter tilbyr. Dette settes opp mot lossless-lyden i WiMP HiFi, som har samme kvalitet som CD-plater og spilles i FLAC-format.

På slutten av fjoråret erstattet WiMP hele sin musikkatalog på 23 millioner låter med nye ukomprimerte filer. WiMP HiFi ble da, og er fortsatt, Skandinavias eneste streamingtjeneste som tilbyr lyd i CD-kvalitet.

Hifi-testen er tilgjengelig fra og med i dag på hifi-testen.no, og fungerer både på mobil og PC/Mac.

Sist redigert onsdag, 30 april 2014 08:31
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe