mandag, 11 august 2014 11:11

PLATENYTT - 2L går nye veier.

Skrevet av

2L utgir Gloria komponert av Frøy Aagre, fremført sammen med koret Schola Cantorum. Mediet den utgis på er en helt ny trend.

 

Vi har sett tendensen til dette fenomenet også hos andre plateselskap. Enkelte utgivelser kommer bare som download.

Begrunnelsene for å velge en slik løsning på noen utgivelser åpenbare. I en verden der en stadig større del av kundenes avspilling skjer som streaming i en eller annen variant, gir denne formen reduserte kostnader. I tillegg gir det større fleksibilitet i forhold til størrelsen på innholdet i en utgivelse. 

 

Et annet selskap i Pure Audio Blu-ray leiren – Sono Luminus – har nettopp lansert to utgivelser som «digital only», d.v.s. uten at det foreligger fysiske plater samtidig.

 

 

Denne gangen er det altså 2L som utgir sin  første rene download-utgivelse, og det er flere på gang. I følge 2L sin release-plan skal det komme flere utgivelser i samme kategori, både fra Scola Cantorum og andre musikere. Men for oss som verdsetter fysiske plater er det betryggende at det også er rikelig med både PABD og SACD på den samme releaseplanen.

Morten Lindberg i 2L opplyser til Audiophile.no at konseptet med rene digitalutgivelser først og fremst er en utvikling hvor 2L vil produsere og publisere enkeltverstående verk. GLORIA er bare 10 minutter musikk. På et senere tidspunkt vil 2L samle disse singlene i fysiske album på Pure Audio Blu-ray.

Musikken på Gloria er komponert av saksofonisten Frøy Aagre, og hun fremfører den sammen med koret Scola Cantorum – et kor med mange innspillinger på 2L tidligere, deriblant «Ja, vi elsker» som vi anmeldte her. Gloria dirigeres av Tone Bianca Sparre Dahl. Gloria ble urfremført i desember 2013, og innspillingen med 2L ble foretatt i mars 2014, i Uranienborg Kirke.

 

 

Som download er Gloria tilgjengelig i stereo og som 5.1.  Stereo tilbys i ulike oppløsninger fra 320kbps MP3 til 24bit/192kHz l flac, eller som 352.8 kHz / 24bit DXD i flac. Den fås også som DSD64 eller DESD128, i stereo. I multikanal kan man velge mellom 24bit/96kHz i Flac, og DSD64.

 

Den sedvanlige grafiske fremstillingen av mikrofon/musikeroppstilling viser at stereomikrofoner har en konvensjonell plassering i trygg avstand fra offside-linja, mens multikanalsoppstillingen har en for 2L like tradisjonell sentral plassering foran dirigenten, med kor og saksofon plassert rundt i en hesteskoformasjon.

Les mer hos 2L.

 

 

 

 

Lest 5639 ganger Sist redigert tirsdag, 19 august 2014 06:16
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.