onsdag, 13 februar 2019 17:05

1723 Bookshelf S – finstue-THX fra Arendal Sound

Skrevet av

Arendal Sound lanserer en lillebror til 1723 Monitor – høyttaleren som imponerte oss stort i test for et par år siden.

Hvis du lurer på hvor høyttalerprodusenten Arendal Sound befinner seg, er det kanskje en idè å ta en grundig EU-kontroll. Derimot er det litt mer legitimt å spekulere på hva tallet 1723 står for, helt til du innser at hr. Lassesen er en hardcore Arendalpatriot. Tallet indikerer året da Arendal ble grunnlagt.

Vi testet storebror 1723 Monitor for et par år siden, og ble mektig imponert over hva Arendal Sound hadde fått til av lydegenskaper. Men 1723 er ingen småtasser, særlig med de skreddersydde soklene som vi hadde med i testen. Derfor hadde vi dette avsnittet i konklusjonen:

Arendal Sound har gjort et klart valg når det gjelder den designmessige tuningen her. Det er et valg som vil tiltrekke noen, og kanskje få andre til å se etter alternativer. Med den autoriteten Arendal Sound har fremvist i øvelsen høyttalerkonstruksjon her, er det fristende å forsøke å inspirere Lassesen & co til å utvikle en ny modell som designmessig appellerer til et bredere publikum for stuebruk. Det bare må bli knallsuksess!

Nå har Arendal Sound gjort nettopp det vi ønsket oss – de har produsert en variant med høyere WAF. Og vi forstår selvfølgelig at det ikke bare er vårt fromme ønske de har oppfylt - dette er nok en bred etterspørsel i markedet.

Og om produsenten har lyktes med å beholde den imponerende lyden fra 1723 Monitor gjenstår å høre. Vi håper å få en anledning til det i overskuelig fremtid.

 

 

Arendal Sound Bookshelf S THX

Det er mye som er likt mellom nykommeren og storebror. En unik egenkonstruert Waveguide med 28mm diskant later til å være identisk, mens den doble 8-tommeren i bassen er erstattet med en enkel 6,5-tommer. Og ytre mål på kabinettet er ganske dramatisk redusert, mens linjeføring og designfilosofi er den samme.

Arendal Sound legger vekt på at lydsignaturen er lik de større modellene, mens den av naturlige årsaker ikke går like dypt i bassen.

Du kan velge finish mellom matt og HighGloss, og hvit og sort farge.

 

Pris på de ulike modellene:

  • Sort matt: 11.990,-
  • Hvit matt: 11.990,-
  • Sort gloss: 12.990,-
  • Hvit gloss: 12.990,-

 

Les mer om 1723 Bookshelf S THX hos Arendal Sound

 

Sist redigert onsdag, 13 februar 2019 17:27
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.