lørdag, 26 august 2017 09:38

Ruark R7 kommer i Mk3

Skrevet av

 

Ruark har fornyet sitt unike radiogram. Den kommer med flere nyheter.

 

For ganske nøyaktig fire år siden ble vi sjarmert i senk av Ruark sin nye kreasjon. En eksepsjonell musikkmaskin var begrepet vi brukte den gang. For R7 var en nytolking av 50-60 tallets radiokabinett som vi alle hadde et forhold til. R7 kom med dristig design og en frekk løsning der de rett og slett satte bein på en stor bordradio, med den fleksibiliteten som også automatisk ligger i det konseptet.

For et drøyt år siden kom R7 i en Mk2, og nå er tiden moden for en tredje utgave av denne musikkmaskinen. En av nyhetene i Mk3 er at den har innebygget en multiromsløsning, som gjær at du kan streame trådløst fra den Mk3en du har stående i stua, til en Mk2 som du behendig har plassert på biblioteket. Eller til de kommende MRx-ene som du etter hvert kommer til å ha stående på kjøkkenet, soverommene og badet.

Rf fjernkontroll er en annen nyhet. Den gjør at du kan styre R7 Mk3 fra naborommet. Og vi snakker ikke om en hvilken som helst plast-dings med knapper – Ruark går sine egne veier også når det gjelder design på fjernkontroll. Her har de mer eller minere klonet betjeningsenheten som sitter på R7en.

 

 

Og hvis du tilhører den gruppen med nerder som fremdeles kikker på TV en gang i blant, kan R7 transformeres til en komplett TV-base. Ruark har utviklet en Audio Visual Mount, som gjør at du kan hekte å en TV.

På CVen til R7 Mk3 finner vi ellers en CD-spiller, DAB- og FM-tuner, Bluetooth i aptX-tapning. Platespillerinngang finner vi også blant øvrige analoge og digitale innganger, og også en USB-inngang. Spotify Connect finner vi også om bord, og det hele kan styres av en APP kalt UNDOK, en APP vi ellers kjenner fra Argon-apparatene.

 

 

Og når det kommer til øvelsen å lage lyd, stiller R7 Mk3 med en topakning 140mm Dual Concentric elementer, supplert av en 200mm longhrow subwoofer. Ikke alle bordradioer som kan skryte av det, men så er da R7 også en gulvradio.

 

Ruark R7 Mk3 blir tilgjengelig fra oktober.

Veil. Pris er 29.995-

Norsk importør av Ruark er Mono AS

Les mer om R7 Mk3 hos Ruark

 

 

Sist redigert lørdag, 26 august 2017 09:57
Karl Erik Sylthe

Webredaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.