torsdag, 17 desember 2015 08:46

Tannoy Eclipse – ny innstegsmodell fra Skottland

Skrevet av

Tannoy har lansert en ny innstegsmodell som presser Mercury serien et steg opp i hierarkiet. Tannoy Eclipse vil få totalt fem modeller, og tre av de er med i første lanseringsrunde.

 

 

 

I går kunne vi melde om en helt ny generasjon Mercuryhøyttalere – den syvende i rekken. Samtidig markerte Mercury 7 denne en tydelig prisøkning, tydeliggjort på sttivmodellen Mercury 7.1 som har fått en veiledende pris på 2.795,- for paret, mot 1.995,- for utgående  Mercury Vi. Nå er det for så vidt nærliggende å anta at deler av denne prisøkningen har sammenheng med at prisen på Mercury Vi har blitt holdt kunstig nede – uendret pris i en periode da pundet har eksplodert mot den norske krona, og konkurrerende modeller har steget med inntil 20%.

Den nye Eclipseserien består i første omgang av tre modeller – en stativhøyttaler og to gulvmodeller. Det er utviklet helt nye elementer til serien – en 29mm silkedome, og en femtommers mellomtone / bass. Diskantelementet fremheves av Tannoy for å spille høyt opp i det supersoniske området, med en avrunding vet 32 kHz.

Stativmodellen Eclipse One er en kompakt stativhøyttaler, og har naturlig nok fått tildelt bare et eksemplar av det fem tommer store basselementet. Den har en middels følsomhet for å være kompakt stativhøyttaler, oppgitt til 87 dB. Bassen runder av ved 55dB med -6dB.

Den minste gulvmodellen heter Eclipse Two, og også den har et enkelt femtommers element for mellontone / bass. Følsomheten er økt til 88 dB, og basen strekker seg ned til 44 Hz før nivået dipper under -6dB. Pris for Eclipse One er satt til 1.995,- i Norge.

Toppmodellen i serien Eclipse 3 har fått to eksemplar av femtommerselementet. Dette har gitt en økt bassrespons, der den strekker seg ned til 38 dB før det rundes av under -6db. Følsomheten har også økt til 90 dB.

 

 

Det er også to andre modeller på gang, men disse blir ikke lansert får i 2016. Det dreier seg om en senterhøyttaler, og en kompakt stativmodell som er spesielt tiltenkt bruk i surroundkanalene på et multikanalsoppsett.

Alle modellene leveres i vinyl med finish som sort eik.

 

Stereofil importerer Tannoy til Norge.

Les er om Eclipse hos Tannoy.

 

 

 

 

 

 

Sist redigert torsdag, 17 desember 2015 09:06
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe