søndag, 23 september 2007 14:57

Judith Owen - Happy This Way

Skrevet av

Linn Records har en del artister som dominerer plateutgivelsene. Dette gjelder i stor grad for sjangeren klassisk, men kanskje i enda større grad innen jazz. Derfor er det interessant og spennende når det staben utvides med nye artister. Og Judith Owen er en ny artist for Linn Records.

Les mer:

 

 

Hun er plassert innen båsen Jazz hos Linn Records, selv om det kanskje mest vitner om at det bare finnes tre hovedkategorier i dette plateselskapet. For det denne walisiske jenta synger er i liten grad jazz. Men ikke desto mindre er det velskapt musikk, som for de aller fleste sporene sitt vedkommende bare vokser for hver gjennomlytting.

Den første sangen som festet seg til hjernebarken og dukker opp i mest uventede situasjoner er Nicholas Drake, den kanskje en av de mest utpreget britiske av alle sangene på platen, sammen med tittelsporet Happy this way.

Det sporet som har mest slektskap med jazz, er vel gjerne Cool Life. En sang der Ian Shaw er side-vokalist sammen med Judith Owen. Ian Shaw har for øvrig laget en innspilling med sanger av Joni Mitchell på Linn Records, en plate vi har anmeldt her.

Da denne SACDen ble presentert på Linn Records sine websider, ble jeg først litt bekymret. Dette er et plateselskap som har vært en trofast leverandør av svært gode innspillinger i hybrid SACD med multikanal og stereo layer. Denne gangen sto det ingen ting om multikanalsdelen, og i skrivende stund er det fortsatt situasjonen. Derfor var lettelsen og gleden stor da jeg fikk bekreftet at også denne utgivelsen har en multikanalsmiks, og det til og med av de mer interessante.

Platesleskapet er spesialist i å finne en multikanals tilnærming spesielt tilpasset utgivelsen, og det gjelder denne gangen også. I tillegg til at lydkvaliteten på de fleste sporene er av høy klasse, er det en multikanalsmiks av en mer aktiv art enn det vi finner på enkelte av de andre innspillingene. Den bringer lytteren langt frem i salen, og kombinert med en fantastisk presisjon i lydbildet blir det på noen spor nesten litt spooky.

Alt i alt nok en innspilling fra Linn Records som kan anbefales varmt, og som i tillegg utvider bredden i repertoaret til plateselskapet. Kanskje kan utgivelsen også ses på som en brobygger mellom selskapets to hovedbåser Jazz og Scottish, til tross for at jenta kommer fra Wales?

Lest 2715 ganger Sist redigert søndag, 06 oktober 2013 20:27
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.