torsdag, 03 oktober 2013 18:23

Halo P5 – Ny forforsterker fra Parasound

Skrevet av

Parasound har lansert en ny forforsterker i den påkostede Halo-serien. P5 er navnet.

Les mer:

 

Parasound har varslet denne forforsterkeren en stund, og nå er den også annonsert hos den norske annonsøren NCMS. Halo P5 legger seg prismessig inn der Halo P3 har befunnet seg, noe som gjør det fristende å anta at sistnevnte er på vei ut.

P5 har 5 linjeinnganger, hvorav en er phonoinngang med valg mellom MM og MC. Det er også en balansert inngang.

Det som er helt nytt i forhold til P3 er at P5 har en innebygget DAC. Det er en Burr-Brown  PCM1798, som takler 24/196. Til denne kan du velge mellom optisk, coax eller USB-inngang. Velger du usb-inngangen er frekvensområdet begrenset til 96kHz.

Parasound har valgt å vektlegge at P5 er en 2.1-forforsterker. Den har to subwoofer-utganger, og valgbar, variabel delefrekvens både på suwoofer- og stereo-utgangene. Dette er et trekk vi kjenner igjen fra forforsterkeren NewClassic Model 2100, som vi testet for noen år siden.

 

Et annet særtrekk hentet fra NewClassic Model 2100, er prosessorinngangen, som Parasound velger å navngi «Home Theater Bypass Input». Denne er helt i en egen divisjon, og førte til at vi tildelte forforsterkeren æresmedlemskap i vår offisielle database over forsterkere med prosessorinngang.

Det er to forhold som gjør at Model 2100, og nå altså også Halo P5 sin prosessorinngang er i en helt egen divisjon.

Det ene forholdet er ikke Parasound helt alene om, men det gjør det ikke mindre verdifullt. Vi snakker om at bypass automatisk er aktivt når forforstekreren er avslått.

Det andre forholdet – som vi ikke er kjent med at noen andre produsenter har - er at de har valgt å lage en bypassinngang også for subwoofer. Genialt, også at delefiltre også blir bypasset, sånn at subparametre for surround velges i receiver / prosessor, mens du om ønskelig kan stille egne verdier for stereo.

Parasound Halo P5 koster ca. 9.990,-, og dette fremstår som temmelig agressiv prising. Særlig dersom lyden den er minst like bra som i P3, som vi testet for nesten 10 år siden.

Halo P5 blir tilgjengelig både i sort og sølv.

 

Les mer om Parasound Halo P5 hos NCMS

Brukermanual for Halo P5:

Sist redigert tirsdag, 21 januar 2020 21:12
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.