lørdag, 10 august 2013 19:38

Primare SPA23 og SP33 - Nye multikanalsproduktreer frå Primare

Skrevet av

Primare lanserer ny integrert multikanals forsterker og surroundprosessor for den musikkorienterte delen av oss.

Les mer:

Om få måneder er det nøyaktig ti år siden vi publiserte vår test av Primare sin musikalske multikanalsforsterker SPA20. For et nostalgisk tilbakeblikk, les her.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nå lanseres etterkommeren SPA23, og en kjapp tyvtitt i spesifikasjoner og brukermanual avslører at mye av filosofien fra den gang er beholdt. Det innebærer mest mulig fokus på det som betyr noe for lyden, og en litt frekk ekskludering av overflødige elementer. Eller som Primare selv sier det – «If you want gadgets, buy a smartphone».

Rent praktisk innebærer dette at de fremdeles bare 5 effektforsterkere, men de som ikke er fornøyd med det har muligheten for et 7.1-oppsett ved å benytte ekstern effektforsterker til de to siste kanalene. Det er heller ikke noen nettverksfunksjonalitet, eller auto-oppsett. Til gjengjeld finner vi en uvanlig fleksibilitet i konfigureringen, der bl.a. analog 5.1-inngang settes opp som et valgfritt alternativ til 4 ekstra stereoinnganger. Også en slik fleksibilitet er et kjent trekk fra SPA20.

Parallelt med SPA23 lanseres surroundprosessoren SP33. Denne har fullt sett med balanserte utganger for alle 8 kanaler inkl. sub. Det er også to balanserte stereoinnganger. På den funksjonelle siden later det ellers til at det er mange likhetstrekk med SPA23, selvfølgelig sett bort fra fravær av effekttrinn, som naturlig vil kunne ivaretas av A30.7.

Vi kjenner foreløpig ikke priser i Norge på disse produktene.

KES

Sist redigert søndag, 14 februar 2021 09:32
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.