fredag, 12 mai 2023 04:52

Pixel 7A – ny mellomklassemodell fra Google

Skrevet av

 

Tradisjonen tro lanserer Google sin vårlige oppdaterte modell av mellomklassemodellen i A-serien. I 2023 har vi kommet til Pixel 7a

I forbindelse med Norgeslanseringen av Google sine modeller i Pixel-serien fikk vi mulighet til å teste alle de tre aktuelle modellene. Det vil si flaggskipmodellen Pixel 7 Pro, som med sin introduksjonspris på ni og et halvt tusen har markert seg som det desidert rimeligste av flaggskipene, og som til tross for det hevder seg i konkurransen mot de heftigste konkurrentene iPhone Pro Max og Samsung Galaxy S23 Ultra. Sistnevnte har vi inne til test i skrivende stund. Men også de to andre modellene Pixel 7 og 6a hadde vi på en grundig test, for ikke å snakke om Pixel Buds Pro – ørepluggene som fikk en duell mot Bose sine nyeste toppmodeller, og kom godt ut av den seansen.

 

Pixel 7a

I forbindelse med Norgeslanseringen var det egentlig bare Pixel 7 og 7 Pro som var rykende ferske nyheter, mens Pixel 6a var lansert i mai 2022. Og Google er dermed helt i rute med sin årlige oppdatering av sin mellomklassemodell når de nå lanserer Pixel 7a.

Pixel 7a bygger på Pixel 7, og har samtidig økt prisen med en femhundrelapp sammenlignet med forgjengeren 6a. Og etter hva vi kan se mangler det ikke på god valuta for de fem hundre kronene. Og io en introduksjonsfase får du også med ørepluggene Pixel Buds A-Series.

Pixel 7a ser ut som en ganske eksakt koip av Pixel 7, med unntak av størrelsen. Det innebærer at rammen i børstet aluminium er på plass, mens baksiden er utført i plast i stedet for Gorilla glass på Pixel 7. Fargepaletten er utvidet til 4 ulike farger, og den fargen som skiller seg mest ut er en blass rød.

90Hz skjermoppfrisking

Selv om størrelsen er krympet med et par desitommer så den nå matcher de 6,1 tommene i Pixel 6a, har Pixel 7a arvet 90Hz oppfriskingsfrekvens fra nestkommanderende Pixel 7. Dette er en virkelig god nyhet, for det er mye større merkbar forskjell på 60Hz og 90 Hz, enn steget fra 90 til 120 Hz som flaggskipet  Pixel 7 Pro har.

QI-lading

Den andre store oppdateringen til 7A er at den har QI-lading. Også det er en stor forbedring i forhold til forgjengeren 6a, og gjør at Pixel 7a nærmer seg Premiummodellen Pixel 7 i funksjonalitet.

Kamera

Også kameraet er oppgradert i forhold til Pixel 6a, og har nå en 64 MP sensor. I tillegg får kameraet med sine AI-egenskaper kraftig drahjelp av Google sin Tensor G2-sensor, som nå er oppdatert til å være den samme som Premiummodellene i 7-serien.

Godbiter fra 7-serien.

I mellomklassemodellen Pixel 7a har Google tatt med mange av godbitene fra Premiummodellene Pixel 7 og 7 Pro. En av de egenskapene som fikk god score i vår test var den veldig gode og nyttige Allways On Display-funksjonen, og Nå Spiller.

 

Les mer om Pixel 7a hos Google

Sist redigert mandag, 26 juni 2023 15:24
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.