torsdag, 12 januar 2023 06:13

NW-A306 – Ny Walkman fra Sony

Skrevet av

Sony meldte i går om en ny modell av tradisjonsrike Walkman. Den nye modeller heter NW-A306 og ligger i den moderate enden av prisskalaen.

 


Selv om begrepet Walkman har blitt oppfattet som betegnelsen på en produkttype, er dette egentlig navnet på et produkt fra Sony. Det hele startet allerede på tampen av 70-tallet i 1979, i form av en minimal bærbar kasettspiller.

Walkmanbegrepet ble etter hvert utvidet av Sony til å omfatte andre modeller og medier, som etter hvert også inkluderte CDer og filavspilling. Men begrepet Walkman har på folkemunne også blitt til en uautorisert benevnelse for en bærbar musikkspiller, uavhengig av produsent.

Sony Walkman NW-A306

Så når Sony nå lanserer en helt ny modell Walkman er det ikke i et vakum. Mange andre produsenter har kastet kortene når det gjelder bærbare musikkspillere, ikke minst Apple som i mai i fjor kunngjorde at en 21 år lang æra med iPod var forbi.

Men Sony fortsetter sine lange og stolte tradisjoner med Walkman. For selv om Sony også er i fornt med smarttelefoner som ligger i tet for musikkavspilling, ser de at det også er et marked for dedikerte bærbare musikkspillere, som i får tid gjerne kalles DAP (Digital Audio Player).

Sammen med den større og mer premium-orienterte modellen NW-ZX707 lanserer Sony modellen Walkman NW-A306. Sistnevnte modell ligger over den eksisterende NW-105 i Sony sitt hierarki, som er en av de aller rimeligste DAPene på det norske markedet. VI kjenner ikke den norske prisen på NW-A306 enda, men basert på europeiske veil. priser er det grunn til å anta at den blir i nærområdet til fire tusenlapper.

Egenskaper

En av egenskapene til Sony Walkman A-306 er en batteritid på opptil 36 timer. Dette er en ganske imponerende batteritid, men er avhengig av hvilken filtype som avspilles. Batteritiden på 36 timer oppnås ved avspilling av MP3-filer, mens det ved avspilling av DSD-filer i den andre enden av skalaen loves en spilletid på 14 timer av Sony.

NW-A306 har en 3,6” touchskjerm, og drives av Android 12. Den har et lett kabinett som er produsert i frest aluminium, med en vekt på bare 112 gram. Strømmen hentes via USB C.

Som hodetelefonforsterker til 3.5mm minijack-utgang benyttes det Sony kaller S-Master HX digital forsterkerteknologi. Sony har også en teknologi kalt DSEE Ultimate™ for oppskalering av musikk ved hjelp av AI. Ikke overraskende er Sony sitt egenutviklede Blåtann-kodek også implementert i NW-A306. Dette regnes for å være den blåtann-kodeken med minst tap, før aptX Lossless kommer for alvor.

Les mer om Walkman NW-A306 hos Sony

Sist redigert mandag, 06 februar 2023 13:30
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.