lørdag, 07 desember 2019 08:58

PA-10 – ny kompakt effektforsterker fra Gold Note

Skrevet av

Gold Note har i dag lansert en ny effektforsterker. Navnet er PA-10, og kjennere av Gold Note vil allerede av navnet vite at dette er en kompakt modell.

10-serien til Gold Note er en kompakt serie, og i sommer skrev vi om den nye interessante streameren DS-10, som var siste tilskudd i 10-serien fra Gold Note. Men det er mye annet interessant i denne serien fra Gold Note, og den kanskje aller mest spennende boksen er RIAA-trinnet PH-10, en enhet som åpenbarte seg i Gold Note racket til PM-Audio under vår lynvisitt i sommer.

 

PA-10

Den nye forsterkeren i 10-serien er som resten av serien bare 20 cm bred, har et chassis i stål, og et kabinett i børstet aluminium, der du kan velge mellom gull, sølv og sort utførelse. Produsenten sier at den er en perfekt match til DS-10, som da kan ta rollen som kilde og digital forforsterker.

Den har en konstruksjon som yter 2x75 watt i 8 ohm, som dobles til 2x150 watt i4 ohm og 2x 300 watt i 2 ohm. I likhet med flaggskipmodellen PA-1175 MKII har også PA-10 en justerbar dempingsfaktor, som gjør den tilpasningsdyktig til både tungdrevne høyttalere med vanskelig last, og mer enkle og lettdrevne konstruksjoner.

PA-10 har en konstruksjon som benytter Bridge Tied Load (BTL). Det innebærer at den kan brokobles og fungere som en monoblokk på 300 watt i 8 ohm, eller 600 watt i 4 ohm.

Forsterkeren er ellers fullbalansert, og har både RCA og balanserte innganger. Høyttalerterminalene er gullbelagte.

 

 

Paul Mortensen hos den norske importøren PM Audio uttrykker stor entusiasme for nykommeren PA-10. Han sier at dette er et produkt han har ventet på en stund fra Gold Note, og vil være en velegnet makker til f.eks. KRIX EQUINOX. Han har også spilt inn til grunnlegger og CEO Maurizio hos Gold Note at det er behov for en ren analog forforsterker i dette segmentet, i tillegg til en integrert forsterker.

 

Prisen på PA-10 vil bli 15.975,-

 

Les mer om PA-10 hos Gold Note

Våre artikler om Gold Note

 

Sist redigert fredag, 13 desember 2019 06:59
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.