torsdag, 28 november 2019 20:19

Vera Audio – nytt norsk HiFi-merke

Skrevet av

I Bergen skjer det litt av hvert, også innen HiFi. Og en av disse tingene som foregår er at et helt nytt HiFi-merke dukker opp fra det ukjente.

Det vil si – helt ukjent er ikke Bjørn Omholt, mannen bak Vera Audio. Sammen med komponist og musiker Sveinung Nygaard står han bak firmaet Lyd & Akustikk, også det i Bergen. Her er det akustikkprodukter som er hovedingrediensen, i hvert fall til nå.

Vera Audio P400/1000

Det nye produktnavnet Vera Audio skal stå for sannhet i lydbransjen, frigjort for Snake-oil og annen markedshumbug, ifølge Omholt. Derav navnet Vera – latin for sannhet.

Det aller første produktet er en kraftig effektforsterker i klasse D. Modellnavnet er P400/1000, og skal være på markedet rundt disse dager. Den har kraftig strømforsyning, og er basert på Ncore NC500-moduler fra Hypex. Effekten er på 400W i 8 ohm, og som modellnavnet avspeiler kan den brokobles til en monoblokk på 1000W i 8 ohm.

Ifølge produsenten er både støy og forvrengning på et svært lavt nivå. Det er ellers gainjustering i 3dB trinn separat for hver kanal, noe som gjør at P400/1000 tilpasningsdyktig til ulike konfigurasjoner.

Et kabinett som er skjært ut i en blokk gjør at man begynner å få litt classy vibrasjoner. Den slags kjenner man ellers fra bl.a. Linn Klimax, og kan benyttet på riktig måte gi et svært elegant kabinett. Det begrensede bildemateriellet som er tilgjengelig støtter opp under en elegant finish, og så får tiden vise om det holder stikk på the real thing.

Prisen på Vera Audio P400/1000 er satt til 29.000,-

Flere modeller i horisonten

Men det er allerede flere modeller på gang fra Vera Audio. Bjørn Omholt opplyser at det er en ny effektforsterker på gang som forventes å være klar om noen måneder, men han er ikke helt klar for å avsløre flere detaljer enda.

Litt lenger frem i horisonten anes det noen høyttalerkonstruksjoner med usikkert tidsperspektiv. «Målet er minst en modell i salg i løpet av 2020», sier Bjørn Omholt. «Det jobbes bl.a. med en stor hornhøyttaler med aktiv deling».

Vi er spente på fortsettelsen, og ønsker Vera Audio lykke til med en djerv og spennende satsing i det Norske- og forhåpentligvis etter hvert internasjonale HiFi-markedet.

 

Les mer om Vera Audio P400/1000 hos Lyd & Akustikk

Sist redigert fredag, 29 november 2019 06:22
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.