mandag november 12 , 2018
tirsdag, 11 juli 2017 11:37

Tre streamingnyheter fra Yamaha

Skrevet av

 

Yamaha lanserer to nye nettverksreceivere og en streamer. Trillingenes navn er R-N803D, R-N303D og NP-S303.

Yamaha har satset tungt på stereo nettverksreceivere i senere tid, ikke minst etter at deres trådløse multiromsystem MusicCast ble lansert for et par år siden. Denne gangen er det to nye modeller som lanseres – R-N303D som åpenbart erstatter R-N301, og den nye toppmodellen blant nettverksreceiverne som heter R-N803D. Og for oss i Norge er det betryggende å vite at den avsluttende D-en i navnet står for DAB, enten vi liker det eller ei.

 

Yamaha R-N303

Som basis for R-N803 er det en integrert forsterker som yter 2x100 watt RMS i 8 ohm. VI finner også en DAB+ tuner her, og sammen med en svært komplett digital avdeling gir det tilgang til det aller meste av kilder. Spotify Connect ot TIDAL sikrer tilgang til de to mest brukte streamertjenestene i Norge, og skulle ikke det holde har du også tilgang til Deezer og Qobuz. For ikke å snakke om nettradiotjenesten TuneIn. Og med AirPlay og DLNA i tillegg til Bluetooth blir det rett og slett vrient å stå fast i øvelsen streaming.

Og da har vi enda ikke nevnt multiromsystemet MultiCast, som er Yamaha sitt forsøk på å gå i strupen på Sonos. Dette gir fulle mulighet for å streame parallelt til flere Yamaha-komponenter, også frittstående streaminghøyttalere. Vi skrev om første generasjon av dette systemet allerede i 2003, men det var først i sin reinkarnasjon for et par år siden i en kraftig oppgradert versjon at det har fått et gjennomslag. Til gjengjeld var da Yamaha veldig på hugget, og hadde en svært ofattende serie tilgjengelig med MusicCast.

Analoge innganger er også tilgjengelig i for de fleste tilstrekkelig omfang, selv om phono-inngang er ofret på de europeiske modellene.

Prisen på R-N303D er satt til 399 Euro. Da er det opp til hver enkelt å gjette hvor den vil lande i Norge.

 

 

Yamaha R-N803D

Dette er den største av brødrene i denne serien av nettverksreceivere. Effekten er også her oppgitt til 2x100 watt RMS i 8 ohm, men i spekteret 20-20.000 Hz, i motsetning til 40-20.000 Hz som er spekteret for målingene til den mindre modellen. Med sine 11kg kampvekt er den også nesten fire kg. tyngre enn R-N303D, noe som blant annet mistenkes å ligge i den egenutviklede trafoen og kraftige kjøleribber.

R-N803D har ellers Yamaha sin ToP-ART, som står for Total Purity Audio Reproduction Technology. Denne toppmodellen har også YAPOO ,som er Yamaha sitt egenutviklede romkorreksjonsystem. Det er i lang tid kjent fra Yamaha sine AV-receivere, og har en utstrakt tilhengerskare i forhold til blant annet Audyssey, som finnes i mange andre AV-receivere.

Toppmodellen har DACer fra ESS, 24/192-DACen SABRE 9006ES. Vi finner også en USB-inngang på denne modellen.

R-N803D har flere innganger enn lillebror. Og en egen dedikert platespillerinngang for MM-pickuper er på plass, også på de europeiske modellene.

Prisen for R-N803D ligger i Europa på ca. det doble av prisen for R-N303D. Grunn til å forvente et lignende bilde også i Norge.

 

 

Yamaha NP-S303

NP-S303 er en ren streamer. Den har både WiFi og Bluetooth, og later ellers til å ha de samme spesifikasjonene som de to nettverksreceiverne Yamaha lanserer nå, inklusiv USB-inngangen til toppmodellen. Men dette er den eneste inngangen, så den kan ikke benyttes som en konvensjonell DAC via optisk eller digitale RCA-innganger.

Den har ellers både analoge og digitale utganger – sistnevnte sikrer muligheten for å kombinere den med en enda bedre DAC.

Vi kjenner foreløpig til prisen på Yamaha NP-S303.

 

Les mer om R-N303D hos Yamaha

Les mer om R-N803D hos Yamaha

Les mer om NP-S303 hos Yamaha

 

 

Lest 4288 ganger Sist redigert tirsdag, 11 juli 2017 11:51
Karl Erik Sylthe

Webredaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Nyeste Tester / Artikler

De 20 nyeste Hovedartiklene:

 • Hortenmessa 2018 - messerapport med video
  Skrevet av

  Fagredaktør i Audiophile.no

  Hortenmessa vart avvikla for 17. gongen på rad, og vi var til stades med kamera og mikrofon.

  Les mer...
 • Kaipa – Sattyg
  Skrevet av

  Våre Svenske naboer har fostret mange gode progrock band gjennom tidene, og flere har vært inspirert av Svenskenes supergitarist og progstjerne Roine Stolt. Kaipa’s 12. og mesterlige album Sattyg er verdt en ekstra titt.

  Les mer...
 • Teac CD-P3450 Compact Disc Player – Stig Arne si dagbok juni 2018
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  I denne dagboka skulle eg eigentleg skriva del 2 av “99% av alle høgtalarar er feilkonstruerte". Men eg treng litt meir tid. Lat meg difor ta eit kvileskjer med å skriva om noko heilt anna, men ikkje mindre interessant, eigentleg.

  Les mer...
 • Where do the music end and the listening begin?
  Skrevet av

  Our perception of reality is a highly individual matter: every day our mind is occupied by trying to create coherence between an unimaginable number of fragments brought to us through our different senses. It is a bit like a game: you're given certain pieces but how you combine them is up to you.

  Les mer...
 • 99% av alle høgtalarar er feilkonstruerte (del 1) - Stig Arne si dagbok Mai 2018
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Denne artikkelen burde eg ikkje levert. Eg har eigentleg ikkje peiling, og påstanden (overskrifta) er ganske dryg. Men likevel, eg må berre lufta det. Det er ei problemstilling med tekniske finurlegheiter som eg har fundert over i årevis. Om eg aldri tek det opp, kjem eg ikkje vidare. Eg ser gjerne at dei som har greie på dette tek kontakt, slik at me alle kan læra.  

  Les mer...
 • Martin Logan Classic ESL 9
  Skrevet av

  Vinylguru

  Denne gangen har jeg fått gleden av å ta for meg Martin Logan Classic ESL 9 og lage en omtale av denne, en av de nyeste Martin Logan hybrid elektrostatene.

  Les mer...
 • beyerdynamic DT 1990 Pro - den mest nøytralt lydenende hodetelefonen?
  Skrevet av

  Seniorskribent

  1 år med beyerdynamic DT 1990 Pro, og stiller jeg følgende spørsmål; er dette den mest nøytrale hodetelefonen av dem alle?

  Les mer...
 • Marantz PAM 710 DC Amplifier - Stig Arne si dagbok april 2018
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Eg er ikkje heilt fokusert. Eg har lytta til mykje sidan sist, men ein del av det krev konsentrasjon i form av lengre artiklar. Då må ein ha fred og ro i fleire kveldar på rad, utan lystige lag i hagen med naboar og drikke. Dessutan er fokuset på hagen og tomta no til dags. Mykje må gjerast i løpet av  sumaren. Han er ikkje lang her til lands. Denne gongen vil eg difor satsa på - eg veit ikkje heilt. Eg byrjar no berre å skriva og so får me sjå kva det vert.

  Les mer...
 • Grassat feil tilkopling - Stig Arne si dagbok februar 2018
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Det kan sjå ut som om eg er alvorleg på etterskot, men det er ikkje so ille som det ser ut til. Når eg no har sendt februar, hoppar eg over mars, for då rapporterte eg frå Vossajazz. Neste vert altso april, og då er me ajour!

  Les mer...
 • JBL GO – Stig Arne si dagbok januar 2018
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  I samband med samansmeltinga mellom datamaskina og stereoanlegget renn eg borti stadig fleire merkelige dingsar. Anten eg vil eller ikkje. Her vil eg skriva om ein eg ikkje kunne unngå. Eg kjøpte han og har hatt stor glede av han sidan. 

  Les mer...
 • Vossajazz 2018 - Laurdag og sundag
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

   

  Foto: Runhild Heggem / Vossa Jazz

   

  Før det tradisjonsrike Tingingsverket (det 37. i rekkja) vart Vossajazz-prisen delt ut til Benedikte Maurseth. Me gratulerer.

  Les mer...
 • Vossjazz 2018 - Fredag
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Går det an å vera heldigare med veret? Palmefredag kom våren, to-sifra grader på stokken, og sol. Jazz-turistane frå Bergen ramla ut or toget på Voss jernbanestasjon og sjangla austover mot Vangen forbi kyrkjo, for å løysa ut billettene sine mot armband i billettkontoret på Park Hotell, eller på det nye Vossajazz-kontoret andsynes.

  Les mer...
 • Sandstrøm-Electrocompaniet - Stig Arne si dagbok desember 2017
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Det er framleis fire timar til me lander, og eg held på å kjeda meg i hel. Eg er på reis att. Har nett sett ferdig ein film, og orkar ikkje sjå ein til. Det slår meg at eg kan fiska opp Mac´en frå sekken under flysetet og skriva litt på “frå dagboka”. Eg er jo i ferd med å koma meg ajour! Og då skal eg fortelja litt om kva eg har lytta på i det siste. Det er ikkje småtteri. 

  Les mer...
 • Øyretelefonar – kva skal vi bruke dei til? Utprøving av Mitchell & Johnson
  Skrevet av

  Fagredaktør i Audiophile.no

  Alle treng øyretelefonar av og til, men til ulik bruk.  Av og til vil vi ha musikk utan å forstyrre andre. Andre gongar vil vi ha musikk til arbeid og trim. Og nokre av oss bur så trangt at det er liten vits med kvalitetshøgtalarar. Det er også dei av oss som brukar øyretelefonane som høyrselsvern. 

  Les mer...
 • ZYX 4D Ultimate.
  Skrevet av

  Vinylguru

   

  Denne gangen skal jeg ta for meg en av Zyx sine nyeste kreasjoner, den nye carbon-cantilever utgaven av Zyx sin 4d serie. Jeg har tidligere testet 2 pickuper fra 4d serien, i sølv utgaven og kobber varianten. Begge med godt og mer ulikt resultat enn jeg forventet meg. Kobber og sølv i signalveien utgjør en forholdsvis stor tonal forskjell etter min mening, og de to 4d pickupene låt ganske så forskjellig. Begge nøytrale i og for seg, men kobber varianten var vesentlig varmere i lyden enn sølv utgaven, faktisk så forskjellig at jeg gladelig hadde trodd at man snakket om to vidt forskjellige pickupmerker og lydfilosofier.

  Les mer...
 • Analog kontra digital. Stig Arne si dagbok for November 2017
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

   

  Kjære lesar,

  førre dagbok, “gode stereoanlegg, dårlege vilkår?” er signert oktober -17, so her kjem november -17. Desember -17 er alt klar, og vil koma ganske kjapt. Eg er altså ikkje so mykje på etterskot som det kan sjå ut som. Forseinkingane skuldast reise for min del, og flytting for redaktøren sin del. 

  Les mer...
 • Trilogy 906 riaa
  Skrevet av

  Vinylguru

  Tidligere har jeg testet Trilogy 907 - riaa'en som var Trilogy's topp modell av riaa'er med meget godt resultat. Og denne gangen er det den nedskalerte lillebror 906 som er inne til test.

  Les mer...
 • Gode stereoanlegg, dårlege vilkår? Stig Arne si dagbok August 2017
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Foto er teke frå eit tilfeldig hifi-blad, og ingen av dei omtalte anlegga, grunna anonymisering. Men det illustrerer nøyaktig korleis det IKKJE skal gjerast 

  I dag vil eg skriva litt om dei stereoanlegga eg har truffe på min veg i det siste. 

  Les mer...
 • ZYX Ultimate 100
  Skrevet av

  ZYX kom for en liten siden med en ny serie pickuper med det ambisiøse navnet «Ultimate». Denne serien kan ses som den endelige utviklingen av deres allerede velrenommerte produkter.

  Les mer...
 • My Sonic Lab Signature Platinum.
  Skrevet av

  Vinylguru

  Så har turen kommet til test nr. 353 av pickuper for undertegnedes del. Og hvorfor da ikke tråkke til med toppmodellen fra MSL (My Sonic Lab), og modellen Signature Platinum.

  Les mer...

Nyeste Nyhetsoppslag

Nyeste Musikkartikler

Annonser

Annonsere på Audiophile.no?

Audiophile.no i flere kanaler:

Nyeste fra Audiophile-TV

Les det digitale tidsskriftet AUDIOphile No.1:

Annonser

Nyeste tråder på Hifisentralen

Nye plateutgivelser