onsdag, 12 juli 2017 08:05

Mobile Fidelity har lansert to platespillere

Skrevet av

Studiolegenden Mobile Fidelity har fullført sine planer om diverse vinylhardware. Nå har de lansert to platespillere, to RIAAer og tre MM-pickuper.

I snart et halvt århundre har Mobile Fidelity Sound Lab vært en slags legende innen audiofile utgivelser, og det er spesielt vinylutgivelsene til MoFi som har vært profilerte. Med spesialutgivelser av ettertraktede innspillinger har dette vært snop for hardcore vinylentusiaster.

I en periode har Mobile Fidelity jobbet med å utvikle platespiller og tilbehør i selskapet MoFi Electronics. Og i dette arbeidet har de alliert seg med Allan Perkins, mannen bak Spinal Groove. Dette samarbeidet har ført til to platespillerkreasjoner. Vi snakker om basismodellen Studiodeck, som prismessig befinner seg I nærområdet til nye Rega Planar 3, og om Ultradeck til omtrent doble prisen. Begge spillerne er utstyrt med en 10” arm, men der stopper likhetene.

Men MoFi Electronics har også uviklet to RIAAer, og tre ulike pikuper. De er alle MM-konstruksjoner.

 

 

Mobile Fidelity StudioDeck

Basisspilleren StudioDeck har en egenutviklet arm som heter MoFi Studio Tonearm. Det er en 10-tommer med mulighet for justering av VTA og azimuth, I tillegg til obligatoriske tracking force og anti-skate.

Ikke overraskende er det remdrift her, og driften skjer av en motor med hastighet på 300RPM. Dempeføtter er levert av HRS, og er utviklet I samarbeid med produsenten.

Platetallerken er utført et spesialmaterialet som kalles Delrin, en polymer utviklet av Dupont. Tykkelsen på tallerkenen er ¾ tommer.

 

 

Mobile Fidelity Ultradeck

I toppmodellen Ultradeck finner vi også en 10" arm. Denne har logisk nok fått navnet MoFi Ultra Tonearm, og har kabling fra Cardas Audio, med gullbelagte kontakter.

Platetallerkenen på Ultradeck er også laget I Delrin, men har her en tykkelse på 1,3 tommer.

 

 

 

Mobile Fidelity StudioPhono

Hvis du begynner å bli litt varm I trøya når det gjelder navnepolitikken til MoFi Electronics har du kanskje allerede gjettet at dette er det rimeligste RIAA-trinnet fra MoFi. Det er en kombinert MM/MC RIIA, og har fått fødselshjelp av Tim De Paravicini, mannen some r ansvarlig for konstruksjonen av Mobile Fidelity Gain2™ Ultra Analog cutting system.

StudioPhono har justerbar gain og impedans ved hjelp av et kobbel med dipsvitcher på RIAAens underside. På toppen finner vi brytere for mono og subsonisk filter.

 

 

Mobile Fidelity UltraPhono

Her har vi kommet til toppmodellen av RIAAene. I tillegg til alle basisspesifikasjonene for StudioPhono har UltraPhono blitt tilgodesett med en hodetlefonforsterker. Den har drift I ren klasse A, og leverer inntil 1,5 watt pr. kanal.

 

 

MM-pickuper

Mobile Fidelity har også utviklet hele tre pickuper I sitt nye vinylsortiment. De er alle MM-konstruksjoner, og har USA-priser som spenner fra 200-700 USD.

Også pickupene er utviklet I samarbeid med Allan Perkins, og er I motsetning til platespillerne bygget I Japan.

Innstegsmodellen StudioTracker MM har en eliptisk nål, vekt på 6,4 gram og en anbefalt nåletrykk på 1,8-2,2 gram.

Den mellomste konstruksjonen heter UltraTracker MM, og har hus i aluminium og en naken eliptisk nål. Vekten er 9,7 gram, og anbefalt nåletrykk er også her 1,8-2,2 gram.

Toppmodellen MasterTracker MM har samme vekt og anbefalt stifttrykk som Ultratracker. Nålgeometrien er Micro-line.

 

Les mer om produktene hos MoFi Electronics.

Sist redigert onsdag, 12 juli 2017 08:44
Karl Erik Sylthe

Webredaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.