søndag februar 25 , 2018
tirsdag, 29 september 2015 13:00

Tidal kommer til Naim

Skrevet av

 

Naim kunngjør to store nyheter i dag. Den nyheten som for mange vil være den aller viktigste er nok unektelig at Naim får implementert Tidal om noen få dager.

 

 

Det er nok mange som har savnet muligheten for Tidal i Naim sine streamere. Undertegnede testet Naim sin geniale UnitiQute2 tidligere i sommer, og var mektig imponert. Eneste minus var fravær av Tidal. Og selv om Naim har en utmerket løsning med Spotify Connect, som i mange tilfeller låter så forbløffende bra at du glemmer at dette ikke er helt lossless. Og som vi skrev i testen, var det all grunn til å regne med at det bare var et tidsspørsmål før også Tidal ble implementert i Naim sine produkter.

Og da Isak Strand hos Multirom hadde en Naim-aften hos Musik-Magazinet for et par små uker siden, fikk vi et kryptisk svar på om det var noe nytt vedrørende Tidal. Det skinte tydelig gjennom at taushetsplikten tynget, og hindret han fra å svare et rungende «rett rundt hjørnet!».

 

 

Nå er tiden altså moden for at Naim kunngjør Tidalimplementering, og alle hjerter fryder seg. En Firmwareoppdatering vil gi denne støtten, i tillegg til noen andre mindre oppdateringer og bugfix.

Og for de som har tenkt å satse på et Multiromsoppsett med Naim sine elegante Mu-so produkter er det en ekstra stor dag i dag. For i tillegg til Tidal-impålementeringen vill disse få full multiromskompetanse, der en Mu-so kan fungere som master.

 

 

 

Les pressemeldingen fra Multirom

 


 

Det beste av britisk ingeniørkunst møter norsk tapsfri strømmeinnovasjon. Sammen blir det krutt!

1.           Tidal kommer til Naim 6. Oktober! For både nye og eksisterende Naimkunder får man 3 måneder gratis abonnement! (*Gjelder kun nye abonnenter på Tidal)

 Tjenesten gjøres tilgjengelig via vanlig firmware oppdatering på Mu-so via appen (appen spør om du vil oppdatere) og via Naims nettsider på Uniti, XS og Classic Line ND. Alle 24/192 versjoner av også gamle Uniti og Unitiqute er kompatibel med oppdateringen.

2.           Mu-so vil nå kunne være Multirom master for andre Mu-so, ekstra hyggelig når man skal strømme musikk i synkront på fest eller ved lytting på iRadio!

 

Vi har allerede testet herligheten i noen uker nå og det låter fantastisk! Naimboksene kobler seg direkte opp til Tidals egne servere og vi kan love at det blir tempo, rytme og utsøkt musikalsk gjengivelse. Appen fungerer meget sømløst og man tar seg i å høre låt etter låt, time etter time. Ting prøves ut, nye artister oppdages og gamle artister gjenoppdages. Tapsfri strømming med Tidal via Naim mer enn innfrir forventningene. Den overgår alt hva vi har hørt av online strømming, punktum.

Les mer her og fulle spesifikasjoner under: https://www.naimaudio.com/connection-magazine/21591/say-hello-tidal

 

 


Full release information

 •            Streamer Firmware Version 4.4
 •            Compatible with: UnitiQute*, UnitiQute 2, UnitiLite, NaimUniti*, NaimUniti 2, SuperUniti, NDS, NDX*, ND5 XS, NAC-N 272, NAC-N 172 XS
 •            Release date: 06/10/2015 at 11am (BST) - Available to download from Naim website

 

What’s new?

Support for TIDAL streaming service

 • Update to clock and alarm feature - user now has the option to set product to adjust for DST (Daylight
 • Saving Time) automatically or manually
 • Improvements to IGMP protocol to enhance product discovery
 • Other minor bug fixes and performance improvements

Mu-so Firmware Version 1.3

 • Compatible with: Mu-so
 • Release date: 06/10/2015 at 11am (BST) - Available from Naim App for iOS and Android

 

What’s new?

 • Support for TIDAL streaming service
 • Support for full Multiroom capability - Mu-so may now be the ‘Master’ streamer
 • Alarm clock feature added with choice of automatic or manual DST (Daylight Saving Time) setting,
 • Gapless playback support
 • Seek2Time to search through tracks using scroll bar on the Naim App
 • Support for high-res HLS format used by BBC Radio stations
 • Support for playback of 32bit audio files
 • Other minor bug fixes and performance improvements 
Lest 2264 ganger Sist redigert tirsdag, 29 september 2015 14:01
Karl Erik Sylthe

Webredaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Nyeste Tester / Artikler

De 20 nyeste Hovedartiklene:

 • Øyretelefonar – kva skal vi bruke dei til? Utprøving av Mitchell & Johnson
  Skrevet av

  Fagredaktør i Audiophile.no

  Alle treng øyretelefonar av og til, men til ulik bruk.  Av og til vil vi ha musikk utan å forstyrre andre. Andre gongar vil vi ha musikk til arbeid og trim. Og nokre av oss bur så trangt at det er liten vits med kvalitetshøgtalarar. Det er også dei av oss som brukar øyretelefonane som høyrselsvern. 

  Les mer...
 • ZYX 4D Ultimate.
  Skrevet av

  Vinylguru

   

  Denne gangen skal jeg ta for meg en av Zyx sine nyeste kreasjoner, den nye carbon-cantilever utgaven av Zyx sin 4d serie. Jeg har tidligere testet 2 pickuper fra 4d serien, i sølv utgaven og kobber varianten. Begge med godt og mer ulikt resultat enn jeg forventet meg. Kobber og sølv i signalveien utgjør en forholdsvis stor tonal forskjell etter min mening, og de to 4d pickupene låt ganske så forskjellig. Begge nøytrale i og for seg, men kobber varianten var vesentlig varmere i lyden enn sølv utgaven, faktisk så forskjellig at jeg gladelig hadde trodd at man snakket om to vidt forskjellige pickupmerker og lydfilosofier.

  Les mer...
 • Analog kontra digital. Stig Arne si dagbok for November 2017
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

   

  Kjære lesar,

  førre dagbok, “gode stereoanlegg, dårlege vilkår?” er signert oktober -17, so her kjem november -17. Desember -17 er alt klar, og vil koma ganske kjapt. Eg er altså ikkje so mykje på etterskot som det kan sjå ut som. Forseinkingane skuldast reise for min del, og flytting for redaktøren sin del. 

  Les mer...
 • Trilogy 906 riaa
  Skrevet av

  Vinylguru

  Tidligere har jeg testet Trilogy 907 - riaa'en som var Trilogy's topp modell av riaa'er med meget godt resultat. Og denne gangen er det den nedskalerte lillebror 906 som er inne til test.

  Les mer...
 • Gode stereoanlegg, dårlege vilkår? Stig Arne si dagbok August 2017
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Foto er teke frå eit tilfeldig hifi-blad, og ingen av dei omtalte anlegga, grunna anonymisering. Men det illustrerer nøyaktig korleis det IKKJE skal gjerast 

  I dag vil eg skriva litt om dei stereoanlegga eg har truffe på min veg i det siste. 

  Les mer...
 • ZYX Ultimate 100
  Skrevet av

  ZYX kom for en liten siden med en ny serie pickuper med det ambisiøse navnet «Ultimate». Denne serien kan ses som den endelige utviklingen av deres allerede velrenommerte produkter.

  Les mer...
 • My Sonic Lab Signature Platinum.
  Skrevet av

  Vinylguru

  Så har turen kommet til test nr. 353 av pickuper for undertegnedes del. Og hvorfor da ikke tråkke til med toppmodellen fra MSL (My Sonic Lab), og modellen Signature Platinum.

  Les mer...
 • ORTOFON OM(P) 20 – Stig Arne si dagbok August 2017
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Som de vil sjå av artikkelen Nad 3020 - Del 3, nytta eg store deler av ein sumarlaus juli til lå lytta meg gjennom ein bunke med LP-plater. Med dette nytta eg òg høvet til å prøva eit par pick-upar. Men armen som var montert på ein kraftig ombygd Lenco platespelar, ein modifisert Pioneer-arm, utvikla friksjon sidelengs, so eg var tvungen til å gå over til annan spelar som alltid står klar, som ikkje tek opp særleg med plass, og som ikkje et noko: Technics sin vetle og ikoniske SL-7, som ikkje er større enn eit plateomslag. 

  Les mer...
 • NAD 3020 - Del 3
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Eg har vore inn og ut av diverse bobler i det siste. Eg skriv dette medio august, sumaren er framleis ikkje komen, og du kan byrja å lura på om han kjem i det heile. Eg har difor hatt rikeleg med innekveldar, og har vore ivrig lyttar.

  Les mer...
 • Music with 3D-sound
  Skrevet av

  Webredaktør i Audiophile.no

  Latest update 27.august 2017

  This article is a list of music-releases containing tracks with one of the three 3D formats. We will appreciate hints from our readers about music releases in 3D-sound that we are missing.

  Les mer...
 • Dali KATCH - Blåtannhøyttaler med skikkelig god lyd!
  Skrevet av

  Seniorskribent

  Da jeg tok turen innom HiFI-klubben i C.Sundts gate i Bergen stod det mellom å dra med meg en integrert forsterker eller en blåtannhøyttaler. For ordinære høyttalere har jeg stående på Kreta fra før. Rørforsterkeren jeg brukte på høstparten trengte service og jeg dro den like godt med til Norge. Den veier 7 kilo - en liten tass altså - men allikevel.

  Les mer...
 • AudiovValve RKV-MKIII Ivory Edition
  Skrevet av

  Seniorskribent

  Med Audiovalve RKV MKIII og et sett gode hodetelefoner tenker du mindre på lyd og opplever mer musikk.

  Les mer...
 • TEST: Ifi nano iDSD
  Skrevet av

  Seniorskribent

  Liten, vellydende og anvendelig - kombinert DAC, hodetelefonforsterker og forforsterker i nanoformat.

  Les mer...
 • STILLA - Stig Arne si dagbok juni 2017
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Onsdag 21. juni nådde FM-stilla vestlendingane. Eg sto seint opp, sjangla ut på badet og skrudde på ein liten reiseradio attmed vasken, og vart møtt med eit illevarslande snerr. Eller sus. Det var uansett ei ubehageleg oppleving, og det var vanskeleg å finna rytmen i tannpussen. 

  Les mer...
 • Nad 3020 – Del 2: NADen vert utfordra av ein jamnaldra Rotel.
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Midt i arbeidet med å skriva denne artikkelen, publiserte redaktør Karl Erik sin eigen artikkel om Nad 3020, attpåtil med trugsmål om å skriva del 2. Eg banna og tenkte at dette må jo bli kollisjon, og ringde. Men me vart raskt samde om at dette var jo berre moro, og at artiklane med litt samarbeid kunne utfylla kvarandre.

  Les mer...
 • Sonos PLAYBASE - den musikalske lydplanken
  Skrevet av

  Webredaktør i Audiophile.no

  Multiromskongen Sonos har utvidet repertoaret med en lydplanke. PLAYBASE mot PLAYBAR kan høres ut som kannibalisme, men der er det lett å gå i baret.

  Les mer...
 • Den nye vinen – to MM-pickupar frå Audio Technica på test
  Skrevet av

  Fagredaktør i Audiophile.no

  Det er lett å la seg begistre av alt nytt. Og i pickupjungelen har eg ikkje greidd å finne ei erstatning for det eg har sett på som den beste moving magnet-konstruksjonen eg har fått skikkeleg til, den for lengst utgådde Audio Technica AT 170 ML. Mykje betre enn 150 ML og 440. Men no...

  Les mer...
 • AudioQuest DragonFly Black – myggen som brølte!
  Skrevet av

  Webredaktør i Audiophile.no

  AudioQuest har fått en slags referanseposisjon blant de ultralette USB-DACer. Jeg har testet den minste versjonen av siste generasjon (1.5), som ble introdusert for et drøyt år siden. Hils på DragonFly Black.

  Les mer...
 • NAD 3020 – Del 1: Hva var det egentlig med denne legenden?
  Skrevet av

  Webredaktør i Audiophile.no

  I tillegg til å være verdens mest produserte forsterker, har NAD 3020 den egenskapen at den får en del gamle gubber til å få et litt sløret blikk når denne legenden nevnes. Men hva er det egentlig med denne forsterkeren, og hvordan står den seg egentlig i dag?

  Les mer...
 • Vossajazz 2017 laurdag og sundag
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Dette skulle handla om Vossajazz, og det skal det og, men fyrst må eg få lufte eit par frustrasjonar.

  Les mer...

Nyeste Nyhetsoppslag

Nyeste Musikkartikler

Forsiden

Annonser

Annonsere på Audiophile.no?

Audiophile.no i flere kanaler:

Nyeste fra Audiophile-TV

Les det digitale tidsskriftet AUDIOphile No.1:

Annonser

Nyeste tråder på Hifisentralen

Nye plateutgivelser