onsdag september 26 , 2018
tirsdag, 29 september 2015 13:00

Tidal kommer til Naim

Skrevet av

 

Naim kunngjør to store nyheter i dag. Den nyheten som for mange vil være den aller viktigste er nok unektelig at Naim får implementert Tidal om noen få dager.

 

 

Det er nok mange som har savnet muligheten for Tidal i Naim sine streamere. Undertegnede testet Naim sin geniale UnitiQute2 tidligere i sommer, og var mektig imponert. Eneste minus var fravær av Tidal. Og selv om Naim har en utmerket løsning med Spotify Connect, som i mange tilfeller låter så forbløffende bra at du glemmer at dette ikke er helt lossless. Og som vi skrev i testen, var det all grunn til å regne med at det bare var et tidsspørsmål før også Tidal ble implementert i Naim sine produkter.

Og da Isak Strand hos Multirom hadde en Naim-aften hos Musik-Magazinet for et par små uker siden, fikk vi et kryptisk svar på om det var noe nytt vedrørende Tidal. Det skinte tydelig gjennom at taushetsplikten tynget, og hindret han fra å svare et rungende «rett rundt hjørnet!».

 

 

Nå er tiden altså moden for at Naim kunngjør Tidalimplementering, og alle hjerter fryder seg. En Firmwareoppdatering vil gi denne støtten, i tillegg til noen andre mindre oppdateringer og bugfix.

Og for de som har tenkt å satse på et Multiromsoppsett med Naim sine elegante Mu-so produkter er det en ekstra stor dag i dag. For i tillegg til Tidal-impålementeringen vill disse få full multiromskompetanse, der en Mu-so kan fungere som master.

 

 

 

Les pressemeldingen fra Multirom

 


 

Det beste av britisk ingeniørkunst møter norsk tapsfri strømmeinnovasjon. Sammen blir det krutt!

1.           Tidal kommer til Naim 6. Oktober! For både nye og eksisterende Naimkunder får man 3 måneder gratis abonnement! (*Gjelder kun nye abonnenter på Tidal)

 Tjenesten gjøres tilgjengelig via vanlig firmware oppdatering på Mu-so via appen (appen spør om du vil oppdatere) og via Naims nettsider på Uniti, XS og Classic Line ND. Alle 24/192 versjoner av også gamle Uniti og Unitiqute er kompatibel med oppdateringen.

2.           Mu-so vil nå kunne være Multirom master for andre Mu-so, ekstra hyggelig når man skal strømme musikk i synkront på fest eller ved lytting på iRadio!

 

Vi har allerede testet herligheten i noen uker nå og det låter fantastisk! Naimboksene kobler seg direkte opp til Tidals egne servere og vi kan love at det blir tempo, rytme og utsøkt musikalsk gjengivelse. Appen fungerer meget sømløst og man tar seg i å høre låt etter låt, time etter time. Ting prøves ut, nye artister oppdages og gamle artister gjenoppdages. Tapsfri strømming med Tidal via Naim mer enn innfrir forventningene. Den overgår alt hva vi har hørt av online strømming, punktum.

Les mer her og fulle spesifikasjoner under: https://www.naimaudio.com/connection-magazine/21591/say-hello-tidal

 

 


Full release information

 •            Streamer Firmware Version 4.4
 •            Compatible with: UnitiQute*, UnitiQute 2, UnitiLite, NaimUniti*, NaimUniti 2, SuperUniti, NDS, NDX*, ND5 XS, NAC-N 272, NAC-N 172 XS
 •            Release date: 06/10/2015 at 11am (BST) - Available to download from Naim website

 

What’s new?

Support for TIDAL streaming service

 • Update to clock and alarm feature - user now has the option to set product to adjust for DST (Daylight
 • Saving Time) automatically or manually
 • Improvements to IGMP protocol to enhance product discovery
 • Other minor bug fixes and performance improvements

Mu-so Firmware Version 1.3

 • Compatible with: Mu-so
 • Release date: 06/10/2015 at 11am (BST) - Available from Naim App for iOS and Android

 

What’s new?

 • Support for TIDAL streaming service
 • Support for full Multiroom capability - Mu-so may now be the ‘Master’ streamer
 • Alarm clock feature added with choice of automatic or manual DST (Daylight Saving Time) setting,
 • Gapless playback support
 • Seek2Time to search through tracks using scroll bar on the Naim App
 • Support for high-res HLS format used by BBC Radio stations
 • Support for playback of 32bit audio files
 • Other minor bug fixes and performance improvements 
Lest 2646 ganger Sist redigert tirsdag, 29 september 2015 14:01
Karl Erik Sylthe

Webredaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Nyeste Tester / Artikler

De 20 nyeste Hovedartiklene:

 • Teac CD-P3450 Compact Disc Player – Stig Arne si dagbok juni 2018
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  I denne dagboka skulle eg eigentleg skriva del 2 av “99% av alle høgtalarar er feilkonstruerte". Men eg treng litt meir tid. Lat meg difor ta eit kvileskjer med å skriva om noko heilt anna, men ikkje mindre interessant, eigentleg.

  Les mer...
 • Where do the music end and the listening begin?
  Skrevet av

  Our perception of reality is a highly individual matter: every day our mind is occupied by trying to create coherence between an unimaginable number of fragments brought to us through our different senses. It is a bit like a game: you're given certain pieces but how you combine them is up to you.

  Les mer...
 • 99% av alle høgtalarar er feilkonstruerte (del 1) - Stig Arne si dagbok Mai 2018
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Denne artikkelen burde eg ikkje levert. Eg har eigentleg ikkje peiling, og påstanden (overskrifta) er ganske dryg. Men likevel, eg må berre lufta det. Det er ei problemstilling med tekniske finurlegheiter som eg har fundert over i årevis. Om eg aldri tek det opp, kjem eg ikkje vidare. Eg ser gjerne at dei som har greie på dette tek kontakt, slik at me alle kan læra.  

  Les mer...
 • Martin Logan Classic ESL 9
  Skrevet av

  Vinylguru

  Denne gangen har jeg fått gleden av å ta for meg Martin Logan Classic ESL 9 og lage en omtale av denne, en av de nyeste Martin Logan hybrid elektrostatene.

  Les mer...
 • beyerdynamic DT 1990 Pro - den mest nøytralt lydenende hodetelefonen?
  Skrevet av

  Seniorskribent

  1 år med beyerdynamic DT 1990 Pro, og stiller jeg følgende spørsmål; er dette den mest nøytrale hodetelefonen av dem alle?

  Les mer...
 • Marantz PAM 710 DC Amplifier - Stig Arne si dagbok april 2018
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Eg er ikkje heilt fokusert. Eg har lytta til mykje sidan sist, men ein del av det krev konsentrasjon i form av lengre artiklar. Då må ein ha fred og ro i fleire kveldar på rad, utan lystige lag i hagen med naboar og drikke. Dessutan er fokuset på hagen og tomta no til dags. Mykje må gjerast i løpet av  sumaren. Han er ikkje lang her til lands. Denne gongen vil eg difor satsa på - eg veit ikkje heilt. Eg byrjar no berre å skriva og so får me sjå kva det vert.

  Les mer...
 • Grassat feil tilkopling - Stig Arne si dagbok februar 2018
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Det kan sjå ut som om eg er alvorleg på etterskot, men det er ikkje so ille som det ser ut til. Når eg no har sendt februar, hoppar eg over mars, for då rapporterte eg frå Vossajazz. Neste vert altso april, og då er me ajour!

  Les mer...
 • JBL GO – Stig Arne si dagbok januar 2018
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  I samband med samansmeltinga mellom datamaskina og stereoanlegget renn eg borti stadig fleire merkelige dingsar. Anten eg vil eller ikkje. Her vil eg skriva om ein eg ikkje kunne unngå. Eg kjøpte han og har hatt stor glede av han sidan. 

  Les mer...
 • Vossajazz 2018 - Laurdag og sundag
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

   

  Foto: Runhild Heggem / Vossa Jazz

   

  Før det tradisjonsrike Tingingsverket (det 37. i rekkja) vart Vossajazz-prisen delt ut til Benedikte Maurseth. Me gratulerer.

  Les mer...
 • Vossjazz 2018 - Fredag
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Går det an å vera heldigare med veret? Palmefredag kom våren, to-sifra grader på stokken, og sol. Jazz-turistane frå Bergen ramla ut or toget på Voss jernbanestasjon og sjangla austover mot Vangen forbi kyrkjo, for å løysa ut billettene sine mot armband i billettkontoret på Park Hotell, eller på det nye Vossajazz-kontoret andsynes.

  Les mer...
 • Sandstrøm-Electrocompaniet - Stig Arne si dagbok desember 2017
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Det er framleis fire timar til me lander, og eg held på å kjeda meg i hel. Eg er på reis att. Har nett sett ferdig ein film, og orkar ikkje sjå ein til. Det slår meg at eg kan fiska opp Mac´en frå sekken under flysetet og skriva litt på “frå dagboka”. Eg er jo i ferd med å koma meg ajour! Og då skal eg fortelja litt om kva eg har lytta på i det siste. Det er ikkje småtteri. 

  Les mer...
 • Øyretelefonar – kva skal vi bruke dei til? Utprøving av Mitchell & Johnson
  Skrevet av

  Fagredaktør i Audiophile.no

  Alle treng øyretelefonar av og til, men til ulik bruk.  Av og til vil vi ha musikk utan å forstyrre andre. Andre gongar vil vi ha musikk til arbeid og trim. Og nokre av oss bur så trangt at det er liten vits med kvalitetshøgtalarar. Det er også dei av oss som brukar øyretelefonane som høyrselsvern. 

  Les mer...
 • ZYX 4D Ultimate.
  Skrevet av

  Vinylguru

   

  Denne gangen skal jeg ta for meg en av Zyx sine nyeste kreasjoner, den nye carbon-cantilever utgaven av Zyx sin 4d serie. Jeg har tidligere testet 2 pickuper fra 4d serien, i sølv utgaven og kobber varianten. Begge med godt og mer ulikt resultat enn jeg forventet meg. Kobber og sølv i signalveien utgjør en forholdsvis stor tonal forskjell etter min mening, og de to 4d pickupene låt ganske så forskjellig. Begge nøytrale i og for seg, men kobber varianten var vesentlig varmere i lyden enn sølv utgaven, faktisk så forskjellig at jeg gladelig hadde trodd at man snakket om to vidt forskjellige pickupmerker og lydfilosofier.

  Les mer...
 • Analog kontra digital. Stig Arne si dagbok for November 2017
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

   

  Kjære lesar,

  førre dagbok, “gode stereoanlegg, dårlege vilkår?” er signert oktober -17, so her kjem november -17. Desember -17 er alt klar, og vil koma ganske kjapt. Eg er altså ikkje so mykje på etterskot som det kan sjå ut som. Forseinkingane skuldast reise for min del, og flytting for redaktøren sin del. 

  Les mer...
 • Trilogy 906 riaa
  Skrevet av

  Vinylguru

  Tidligere har jeg testet Trilogy 907 - riaa'en som var Trilogy's topp modell av riaa'er med meget godt resultat. Og denne gangen er det den nedskalerte lillebror 906 som er inne til test.

  Les mer...
 • Gode stereoanlegg, dårlege vilkår? Stig Arne si dagbok August 2017
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Foto er teke frå eit tilfeldig hifi-blad, og ingen av dei omtalte anlegga, grunna anonymisering. Men det illustrerer nøyaktig korleis det IKKJE skal gjerast 

  I dag vil eg skriva litt om dei stereoanlegga eg har truffe på min veg i det siste. 

  Les mer...
 • ZYX Ultimate 100
  Skrevet av

  ZYX kom for en liten siden med en ny serie pickuper med det ambisiøse navnet «Ultimate». Denne serien kan ses som den endelige utviklingen av deres allerede velrenommerte produkter.

  Les mer...
 • My Sonic Lab Signature Platinum.
  Skrevet av

  Vinylguru

  Så har turen kommet til test nr. 353 av pickuper for undertegnedes del. Og hvorfor da ikke tråkke til med toppmodellen fra MSL (My Sonic Lab), og modellen Signature Platinum.

  Les mer...
 • ORTOFON OM(P) 20 – Stig Arne si dagbok August 2017
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Som de vil sjå av artikkelen Nad 3020 - Del 3, nytta eg store deler av ein sumarlaus juli til lå lytta meg gjennom ein bunke med LP-plater. Med dette nytta eg òg høvet til å prøva eit par pick-upar. Men armen som var montert på ein kraftig ombygd Lenco platespelar, ein modifisert Pioneer-arm, utvikla friksjon sidelengs, so eg var tvungen til å gå over til annan spelar som alltid står klar, som ikkje tek opp særleg med plass, og som ikkje et noko: Technics sin vetle og ikoniske SL-7, som ikkje er større enn eit plateomslag. 

  Les mer...
 • NAD 3020 - Del 3
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Eg har vore inn og ut av diverse bobler i det siste. Eg skriv dette medio august, sumaren er framleis ikkje komen, og du kan byrja å lura på om han kjem i det heile. Eg har difor hatt rikeleg med innekveldar, og har vore ivrig lyttar.

  Les mer...

Nyeste Nyhetsoppslag

Nyeste Musikkartikler

Annonser

Annonsere på Audiophile.no?

Audiophile.no i flere kanaler:

Nyeste fra Audiophile-TV

Les det digitale tidsskriftet AUDIOphile No.1:

Annonser

Nyeste tråder på Hifisentralen

Nye plateutgivelser