søndag, 09 november 2014 07:39

PLATENYTT: Yes – relayer. 24/96 i multikanal

Skrevet av

Steven Wilson har tatt for seg tidenes beste Yes-album. Relayer er remikset i 5.1.

Steven Wilson er spesielt kjent for å ta for seg klassiske rockealbum, og lage en HighRes multikanals utgave av dem. Denne gangen er det et album av den klassiske progrockgruppa Yes som har vært i støpeskjeen. Og det er ikke hvilket som helst album, men albumet Relayer – et album der den sterkt profilerte tangetisten Rick Wakeman ble erstattet av Patric Moraz . Og i noen sine ører var dette en etterlengtet vitamininnsprøyting og et friskt pust. Samtidig må det sies at Relayer slett ikke er noe lett tilgjengelig album.  Det er fullproppet av musikalsk intrikate resonnement.

Dette er ikke første Yes-album som relanseres i multikanal. Fra før er både The Yes Album, Fragile og Close to the Edge utgitt på DVD Audio og Blu-ray, og både The Yes Album og Close to the Edge var det den samme Steven Wilson som hadde regien på.

Relayer er gjenutgitt etter godkjenning av Yes, og finnes i to utgaver. Du kan velge mellom DVD-Audio/CD og Bly-ray/CD. I begge tilfeller er det altså snakk om en dual-disc utgivelse, der h.h.v. DVD-Audio og Blu-ray har mulikanals spor i 24bit/96kHx i 5.1.

Vi håper å komme tilbake med en anmeldelse av denne gjenutgivelsen av Relayer.

Les mer hos Steven Wilson:

Ler mer om Relayer hos Yes

Se og hør smakebiter fra de tre låtene på Relayer, og pass på å sette høyeste oppløsning i Youtube.

 

Lest 9635 ganger Sist redigert søndag, 09 november 2014 07:44
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.