Tuesday, 13 September 2022 16:57

Sonos Sub Mini – større enn forventet, men ikke dyrere

Written by

Noen nyheter dukker opp som lyn fra klar himmel mens andre ser vi komme i lang tid. Sonos Sub Mini er et eksempel på sistnevnte kategori. Men ikke helt….

I løpet av det siste året har Sonos lansert to nye lydplanker som etter tur har underbydd toppmodellen i stadig større grad. Vi testet Beam gen. 2 og den minste modellen Ray i en sammenlignende test som vi publiserte for en drøy måned siden, en test som illustrerte at vi har med to veldig gode subwoofere å gjøre. Og faktisk kom den minste modellen Ray kanskje aller best ut av testen, når prisen blir tatt i betraktning.

I denne testen bel både Beam gen. 2 og Ray testet både med- og uten den store Sonos-suben, og her ble det avdekket to forhold. For det første var det klart at det ikke blir noe smell i hjemmekinoopplevelsen uten Sonos Sub, og for det andre er det åpenbart et misforhold mellom prisnivået de åtte komma fem tusenlappene du må ut med for en Sonos Sub Gen. 3. Og det er ikke at uttrykk for at Son Sub er overpriset, men at det det er et svært etterlengtet behov for den sub Mini det har versert rykter om i et drøyt halvår, som en potensiell makker til de to minste lydplankene. For ikke å snakke om et par Sonos One.

Sonos Sub Mini

I dag har altså katta sluppet ut av sekken, og den første tanken som dukker opp er at Sum Mini kanskje ikke er helt så mini som man kunne forvente. Eller frykte, hvis det skulle være realistisk at den skulle ha en prislapp i underkant av fem tusen. Med en sylinderforma med subtraktive grep og en bxh på 230 x 305mm er den tilstrekkelig ruvende til å gi forventninger om en seriøs sub, og samtidig tilstrekkelig kompakt til at den glir smertefritt inn i enhver stuekino.

Bestykningen i Sub mini er to stk. 6,5-tommere satt opp i en push-push konfigurasjon, et grep vi blant annet kjenner som en vellykket konstruksjon fra Huawei sine blåtannhøyttalere Sound X som vi testet for snaut to år siden. Dette konseptet har den fordelen at de to driverne virker mot hverandre, og reduserer kabinettresonans. Disse to driverne settes i bevegelse av hver sin klasse D-forsterker, og skal ifølge Sonos gi en frekvensrespons ned til 25 Hz.

Sub Mini har åpningen i midten som et felles trekk med storebror, men skiller seg samtidig ut med å være en lukket konstruksjon, mens Sub er en ventilert konstruksjon.

Det hevdes at Sub Mini skal ha DSP der karakteristikken tilpasses de høyttalerne de til enhver tid er konfigurert sammen med. Og det kan være hvilke som helst av Sonos sine stasjonære modeller, det vil si at det utelukker Move og Roam eller Roam SL.

Sonos anbefaler at Sub Mini benyttes sammen med de små- og mellomstore modellene, mens Sonos fremdeles anbefaler Sub Gen.3 til de største modellene og i store rom.

Vi håper å komme tilbake med en test av Sub Mini i løpet av kort tid.

 

Veil. pris for Sub Mini er kr. 4.998,-, og vil være tilgjengelig fra 6. oktober 2022.

Les mer om Sub Mini hos Sonos

 

Last modified on Tuesday, 13 September 2022 17:50
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.