Saturday, 23 March 2019 10:46

Sonos One Gen 2

Written by

Sonos har Foretatt en såkalt stille oppgradering av sin minste høyttaler Sonos One. Den er til forveksling identisk med 1. generasjon.

Sonos One kom for ca. et og et halvt år siden, var en videreutvikling av Sonos Play:1 – Sonos sin minste høyttaler. Men i stedet for å avløse Play:1 lot Sonos disse to modellene leve side ved side, men med en prisforskjell i den gamle modellen sin favør. AirPlay 2 og stemmestyring var di viktigste forskjellene, sammen med den moderne touch-styringen som ble introdusert med 2. gen. Play:5. Det vil si – verken stemmestyring eller AirPlay 2 var på plass ved introuksjonen. AirPlay 2 kom sommeren 2018 på Sonos, og vi prøvekjørte det på Sonos One her.

 

Gen. 2

Men så var det 2. generasjon av Sonos One, da. Jeg nevnte at dette er en «stille» oppgradering. I det begrepet ligger det at det er en oppgradering som ikke blir gjenstand for storstilt markedsføring. Og grunnen til dt er nok at forskjellene i denne omgang ikke er særlig merkbare.

Oppgraderingen består av tre hovedelementer – Større prosessor, økt minne og Buetooth Low Energy (BLE). Vi tar det siste først. Dette er en enkel bluetooth som har som hensikt å forenkle første gangs tilkobling, ved at den kan skje via bluetooth i stedet for at du må sette opp et ad-hoc nettverk på mobilen. BLE kan ikke benyttes til strømming.

Større prosessor og økt mine har primært som hensikt å gå bedre fremtidig kompabilitet. Sonos bedyrer at 1. gen. Ikke har noen begrensninger i dag.

En god nyhet er at 1. og 2. generasjon fritt kan mikses i et stereopar. Dette i motsetning til Play:1 og Sonos One, som ikke kan mikses. En annen god nyhet er at prisen på 1. generasjon senkes til 1.799,-, mens 2. gen koster 1.999,-.

 

Les mer om Sonos One Gen 2 hos Sonos

 

Last modified on Saturday, 23 March 2019 10:53
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.