torsdag, 02 oktober 2003 23:00

Denon DVD1400

Skrevet av Stian Gårdsvoll

Man får ikke alt man ønsker seg for 4000 kroner. Men man får en anstendig DVD-spiller! En av disse anstendige DVD-spillerne er Denon DVD1400. CD, DVD, SACD og DVD-Audio er ingen problem for denne spilleren! Til og med WMA (Windows Media Audio) er det nå mulig å spille av. Er du en digitalfotograf kan du også vise JPEG-bilder fra en CD-plate du har laget i PCen på TV med denne. Praktisk!

av Stian Gårdsvoll, 1.oktober 2003

Oppbygning
Førsteinntrykket er godt. Den er lett, men virker god sammenskrudd. Knappene gir god respons, luken virker ok solid og det er ikke noe "knirk". Fjernkontrollen er også god, om enn ikke av den mest moderne varianten... den ser litt "billig" ut, men oppfyller forsåvidt kravene i denne klassen.

Faktaboks

DENON DVD-1400

 • Fjernkontroll
 • SACD og DVD-Audio kompatibel
 • CD-R/RW og DVD-R/RW
 • MP3, WMA, Kodac Picture CD og Jpeg
 • VCD og SVCD
 • 10-bit/54 MHz bilde-DAC
 • 24-bit/192 kHz lyd-DAC
 • Coaxial/optisk digitalutganger
 • Scart-utgang (m/RGB)
 • Komponent videoutgang
 • S-video og komposittutgang
 • Størrelse: 43,5/7,5/21 cm (B/H/D)
 • Vekt: 3 kg Pris: 3998,-

Klassifisering: mellomklasse DVD


Lyden
Mange rimelig hifi-produkter har en lydkarakter som skal få dem til å låte bedre i rimelige oppsett. Typisk så har disse produktene en litt overfokusert diskant og øvre mellomtone, som får dem til å låte "klart" på rimelige anlegg men til å bli litt slitsomme på veldig transparente anlegg. Slik er det også med DVD-1400, som er nokså lys i toppen. Det er god sammenheng i lydbildet, med en litt slank mellomtone. Ikke noe ekstra pondus i kvinnestemmer eller lyse mannstemmer her. Bassen er virkelig stram og fin - særlig låt det veldig bra på endel DVD-Audio-plater som jeg testet den med. Den ypperlig Fleetwood Mac - Rumours låt meget bra med en bass som var både dyp og skikkelig stram. Sjelden kost fra en såpass rimelig spiller!

Som CD-spiller så kom DVD1400 nært opp til Sony DVP-NS900V, men var ikke fullt så godt. Den manglet litt mykhet og raffinement for å matche denne. 

Bilde
Flere DVD-spiller jeg har omtalt i det siste har frustrert meg. Bildet er i ferd med å bli så bra på de gode DVD-spillerne at jeg ikke klarer å skille særlig godt mellom dem på min 32" Panasonic-TV, en TV-størrelse typisk for kjøperne av en DVD-spiller som DVD1400. Det er lite å utsette på bildet i denne klassen, farvene er kanskje litt blasse i forhold til det jeg husker fra Sony DVP-NS999ES, men det er marginalt. Og 999ES er en spiller til 3 ganger prisen....

Men, spilleren har ikke usynlig lagskifte. Den har en tydelig pause ved lagskifte, noe som burde være unødvendig med spillere i 2003. Så hvis dette plager deg så er dette ikke rett spiller for deg.

image


DVD-Audio/SACD
Som de fleste har fått med seg så er det en pågående formatkrig mellom DVD-Audio og SACD. Raskt oppsummert er stå så langt at SACD har 3 ganger flere titler ute og har solgt flest spillere. Men uansett er det såpass beskjedne tall at det er umulig å spå noe fornuftig. Du kan lese mer om disse formatene i vår hi-rez-seksjon.

DVD-1400 støtter begge formater og du slipper å måtte "sjanse" på ett av formatene. DVD-1400 har også "Bass Mangement" for begge formatene som gjør at du får bra bass også i oppsett som ikke er idelle (5 full-størrelse høyttalere + sub). Dessverre så er det ikke mulig å stille inn avstander for SACD, dette er kun mulig for DD, DTS og DVD-Audio.

Dette er heller ikke mulig på DVD2900, som er storebroren blant Denons universale spillere. Spilleren matcher ikke helt min NS900 på SACD der den låter litt for lite oppløst og er noe mer "rufsete" i toppen, men den gjør en meget godt jobb på DVD-Audio! Vesentlig bedre enn den første DVD-Audio-spilleren til Denon, Denon DVD3300.

Til prisen er denne spilleren en meget hyggelig investering. 3998,- er slett ingen høy pris for en anvendelig DVD-spiller som denne. Minus (tatt hensyn til prisen) i margen for den tildels slitsomme diskanten, synlig lagskifte, ikke avstandsjustering for SACD og en litt klumpete fjernkontroll.

Konklusjon

Mer informasjon

Dette er en helt grei spiller til en meget hyggelig pris. Den gjør en ok jobb på CD-avspilning også, om enn ikke på linje med de beste DVD-spillerne. Spilleren bør vurderes om du er på jakt etter en DVD-spiller som spiller det meste til en rimelig penge. Importør: Hifiklubben
Butikk: Hifiklubben
Lest 4029 ganger