torsdag, 11 mai 2023 05:06

B&W Nautulis 30 – jubileumsmodell av et ikon

Skrevet av

Bowers & Wilkins vender tilbake til åstedet med en 30-års jubileumsmodell av den unike og ikoniske Nautilus-høyttaleren.

I 1993 avsluttet et lite team med B&W-ingeniører et 5-årig prosjekt med å skape noe helt spesielt – en høyttaler inspirert av den marine sneglen Nautilus, som kan bli godt over 20cm i diameter. Utgangspunktet var John Bowers sin erkjennelse om at designet til et høyttalerkabinett er fundamentalt for lyden som leveres. Dette fikk han til å danne et 5 personers team ledet av Laurence Dickie. Laurence ble gitt stor frihet til å gjøre det som var nødvendig for å oppnå det målet som var satt. Og dette målet var i utgangspunktet enkelt – å lage en høyttaler som ikke låter som en høyttaler.

Og han begynte å arbeide med dette prosjektet som skulle ende i et unikt og ikonisk høyttalerkonsept. Laurence Dickey tenkte bokstavelig talt itenfor boksen, og gikk til naturen for å hente inspirasjon for denne høyttaleren som ble oppkalt etter den marine sneglen Nautilus. Et spiralformet rør med avtagende diameter danner det akustiske konseptet.

I etterkant av at Nautilus ble introdusert i 1993 ble arven etter den adoptert også i den nye 800-serien som kom i 1998.

Nautilushøyttalerne har blitt håndlaget hele tiden på fabrikken i Worthing på den østre delen av Englands sydkyst, og er fremdeles tilgjengelig som bestillingsvare. Jubileumsmodellen Nautilus 30 har fått en spesiell farge med navn Abalone Pearl, som er den samme fargen som befinner seg på innsiden av det skjellet som er forbilde, og som har gitt navn til den ikoniske høyttalermodellen.

Les mer om Nautilus 30 og se presentasjonsvideoen hos Bowers & Wilkins.

Bowers & Wilkins importeres til Norge av HiFi klubben

Sist redigert torsdag, 11 mai 2023 05:19
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Beslektede artikler