onsdag, 05 august 2020 09:33

DSW600 – Ny in-wall subwoofer fra Meridian

Skrevet av

Meridian har lansert en uvanlig subwoofer. Og da sikter vi ikke bare til at det er en in-wall konstruksjon.

Et stykke nord for London og en drøy halvtimes biltur fra HiFi-byen Cambridge finner vi en av Englands klassiske HiFi-produsenter. Meridian ble startet av Bob Stewart og Allen Boothroyd i 1977, to forhenværende studiekamerater fra nettopp Cambridge.

Meridian harm vært kjent for en del spesialiteter innen HiFi, der aktive høyttalere, digitalteknikk generelt og DSP spesielt. Og spesielt Bob Stewart har vert høyt profilert i forbindelse med hans Meridian Lossless Packing (MLP) som var en lossless komprimeringsteknikk for DVD-Audio som floppet markedsmessig i første del av vårt århundre, og i ettertid MQA.

Meridian DSW600

Når Meridian nå lanserer in-wall subwooferen DSW600 bærer også den tydelige spor av produsenten sin bagasje i lydverdenen. Men vi kan starte med det mest trivielle. Den har en ti-tommers longthrow driver som drives av en klasse D forsterker på 600 watt RMW i transienter. Dette gir subwooferen en oppgitt frekvensgang på 24-120Hz, uten at toleransene er oppgitt.

Kabinettet er grundt, som det fortrinnsvis bør være på en in-wall konstruksjon, med dimensjoner på 1452x343x87mm (HxBxD). Dermed bør det være en trygg påstand å hevde at den fint får plass mellom stendrene i en firetommers vegg. Vekten er på 30 kg.

EBA

Meridian har en bassteknologi som de har kalt EBA. Det er en forkortelse som står for Enhanced Bass Alignment, og går ut på å tidsmessig tilpasse de bassen til de øvrige bassområdene. Dette må skje i det digitale domenet. Av samme grunn har ikke DSW vanlige RCA subwoofer-terminaler, men Meridian SpeakerLink connector i form av en RJ45-terminal. Du kan se mer om EBA i en film nedenfor som Meridian laget for 5 år siden.

 

Meridian importeres til Norge av MDS Norway i Asker

 

 

Sist redigert onsdag, 05 august 2020 10:05
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe