søndag, 25 august 2019 05:40

TN-3B - Ny platespiller med remdrift fra Teac

Skrevet av

 

Teac lanserer en ny platespiller i øvre budsjettklasse. Navnet er TN-3B.

Det er ikke lenge siden Teac lanserte en annen platespiller med en god del likhetstrekk med denne siste nyvinningen. Teac TN-4D skrev vi om i vår da den ble lansert, og nå er den inne til test i Audiophile.no.

Designfilosofien er åpenbart mye den samme på nykommeren TN-3B, selv om det er en del som skiller også. Mdf-plintet er ganske likt, men på TN-3B har de droppet den store armbase-platen i aluminium, som dominerer deler av toppen på TN-4D. Armen er tilsynelatende den samme, en flott skapning utviklet sammen med SAEC, en produsent av HighEnd armer. Armen i TN-4D gir et svært godt inntrykk.

Valg av arm den S-formede armen innebærer også at det er et avtagbart headshell med SME-fatning. Det gir stor fleksibilitet der man enkelt kan bytte mellom ulike PUer.

Den store forskjellen er likevel at TN-3B har remdrift. Og det er også valgt et designkonsept der remen er visuelt eksponert. Det er også valgt en noe rimeligere PU i TN-3B. Audio Technica AT-VM95E er en PU som har halve prisen av den som er valgt i TN-4D, men erfaring fra andre spillere har avslørt at den låter uforskammet godt til prisen. Les vår test av AT-VM95 her.

I likhet med Teac TN-4D har også nykommeren både UDB-utgang og innebygget RIAA. Sistnevnte kan selvfølgelig kobles vekk.

TN-3B kan fås i Sort, hvit og kirsebær.

 

Les mer om TN-3B hos Teac

 

Sist redigert søndag, 25 august 2019 06:41
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.