søndag, 19 mai 2019 09:52

TN-4D – Ny interessant platespiller med direktedrift fra TEAC

Skrevet av

Platespillere med direkte drift er i vinden for tiden. Og TEAC har lansert en modell som har mange interessante sjekkpunkt.

Inne i Aqipa sin avdeling på HighEnd 2019 i Munchen fant vi denne nykommeren fra Teac. En direktedrevet platespiller med S-arm og avtakbart headshell er i seg selv langt fra unikt om dagen, men denne skiller seg ut på flere måter.

 

Tonearm fra SAEC

Vi starter med armen, som er en konstruksjon fra SAEC. Dette er en produsent med lange tradisjoner. De startet opp i 1974 med armen WE-308, som utmerket seg med lagre med såkalt Double Knife-Edge, som skulle gi spesielt lav friksjon. Knife-Edge er benyttet også på denne armen til TN-4D. Valg av armleverandør skiller TEAC fra en del andre produsenter I dette segmentet, som har hentet armen fra Hanpin.

Motoren på TN-4D er børsteløs, og har et spesielt kompakt design som gir mulighet for en lav byggehøyde på spilleren.

 

Sumiko Oyster PU

Teac TN-4D kommer med en pickup fra Sumiko. Oyster ligger omtrent i samme prisklasse som 2M Red fra Ortofon, og er dermed et klart mer påkostet valg enn det som er typisk for spillere i denne prisklassen.

Spilleren kommer også med et innebygget RIAA-trinn. Dette kan selvfølgelig bypasses, men Teac skryter av at det er benyttet en høykvalitets Op-amp med det romantiske navnet NJM8080. Teac har også utstyrt TN-4D med en USB-utgang, i tilfelle du skulle få noen ubefestede ideer…

 

 

Test av TN-4D

Alt i alt ser dette ut til å være en så interessant pakke til ca. 6.500,- at vi har bestilt et eksemplar for test fra den norske importøren. Stay tuned!

 

Teac TN-4D fås i valnøtt finer, eller i sort high-gloss. Veil pris i Norge er 6.498,-.

 

Les mer om TN-4D hos Teac.

Sist redigert søndag, 19 mai 2019 20:32
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.