søndag, 31 desember 2017 18:07

Cambridge Audio Solo og Duo – To nye britiske RIAAer

Skrevet av

Cambridge Audio har en lang fartstid når det gjelder RIAAer. Nå kommer det to nye modeller som avløser modellene CP1 og CP2.

 

Forgjengerne var en ren MM-modell og en kombinert MM og MC. Dette egenskaper som er beholdt også hos de nye parhestene Solo og Duo fra Cambridge Audio. Og jeg skal ikke fornærme leserens intelligens med å forklare hvilken av modellene som er renn MM, og hvilken som takler både MM og MC.

Det som uansett er nytt, er at Duo i tillegg har en integrert hodetelefonforsterker. Dette innebærer t den i tillegg til MM/MC-velgeren har en volumkontroll i front. Dermed fungerer den som et komplett stereoanlegg for HeadFi-entusiaster.

 

 

Begge modellene har en balansetrimmer på baksiden, som er handy hvis PUen har en ubalanse i gain.

Og apropos gain – MM-modellen Solo har en gain på 39dB, mens MC-modellen har en gain på 60dB, hvid du da ikke velger MM-inngangen. Impedans ved bruk av MC-inngangen er 100 Ohm, mot de sedvanlige 47 kOhm ved bruk av MM-inngangen.

Det subsoniske filteret har en annen karakteristikk på Solo enn på Duo, med hhv. 12dB/oktav mot 6dB på Duo. Til gjengjeld starter Duo på 12 Hz, mot 15 Hz hos Solo.

 

Cambridge Audio forhandles i Norge av Hi-fi klubben.

 

 

 

 

Sist redigert lørdag, 06 januar 2018 22:34
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.