fredag, 22 januar 2021 18:17

Mono As overtar agenturet for Cambridge Audio i Norge

Skrevet av

I dag fikk vi en gledelig melding om at Mono AS overtar agenturet for en av Englands store HiFi-produsenter. Cambridge Audio har en stor spennvidde på sine produktserier, fra budsjettklasse til HighEnd.

Cambridge Audio er en produsent med lang historikk i Norge. De var lenge et viktig produkt i Hi-fi klubben sitt sortiment, og ble introdusert der i 2003 i en periode der det var Cambridge Audio sine serier i budsjett- og forsiktig mellomklasse som dominerte. Tidligere kollega Stian testet et sett bestående av forsterkeren A300 og CD-spilleren D300 i 2003, mens undertegnede testet året etter et sett i den da nye Azur-serien til Cambridge Audio, bestående av Azur 540R og Azur 540D.

I desember 2017 la Hi-fi klubben ut en melding om at de hadde avsluttet samarbeidet med Cambridge Audio, og i april 2018 meldte vi om at den danske aktøren HiFifreaks hadde startet å forhandle Cambridge Audio i Norge. Siden da har du bare kunnet kjøpe produktene til Cambridge Audio via nettet fra Danmark.

Mono AS overtar agenturet fra 2021

Men i dag fikk vi en hyggelig melding fra Mono AS om at de starter agentur for Cambridge Audio i Norge fra januar 2021. I Pressemeldingen uttaler Terje Romen at "Vi er veldig fornøyde med å kunne representere Cambridge Audio som har en så lang, stolt og ikke minst innovativ historikk innenfor Hi-Fi produkter. Dette blir et svært verdifullt merke i vår produktportefølje og deres pris-vinnende produkter vil komplementere våre andre merker på en svært god måte."

AX-Serien

Sortimentet til Camridge Audio består av fem serier, og den aller ferskeste av disse er AX-serien som ble lansert sommeren 2019. Serien består av to forsterkere, receivere og CD-spillere, og er budsjettserien til Cambridge Audio.

 • Cambridge Audio AX A25, forsterker 2x25 watt, 5 linje innganger
  Kr. 3 495,-
 • Cambridge Audio AX A35, forsterker 2x35 watt, MM-Riaa, 5 linje innganger
  Kr. 4 995,-
 • Cambridge Audio AX R100D, DAB receiver 2x100 watt, MM-Riaa, D/A-konverter, BT
  Kr. 7 995,-
 • Cambridge Audio AX C35, CD-spiller CD-spiller, RCA, coax digitalutgang
  Kr. 4 995,-

 

CX-Serien

CX-serien til Cambridge Audio ble lansert i 2015, og markerte det første bruddet med Azur serien, en serie som tidligere hadde vært enerådende for produsenten, der det bare var modellnummeret som markerte hvor påkostet de enkelte modellene var. Med introduksjonen av mellomklasseserien CX markerte det samtidig en begynnelse på at de ulike klassene hos Cambridge Audio ble tydeligere skilt ut i egne serier, noe de etterkommende AX-serien og Edge-serien har fullbyrdet.

 • Cambridge Audio CXA 61, forsterker 2x60 watt, D/A-konverter, sub-out
  Kr. 12 995,-
 • Cambridge Audio CXA 81, forsterker 2x80 watt, D/A-konverter, XLR, sub-out
  Kr. 16 995,-
 • Cambridge Audio CXN v2, streamer, AirPlay2, ChromeCast, XLR
  Kr. 14 995,-
 • Cambridge Audio CXC v2, CD-drivverk, optisk/coax digitalutgang
  Kr. 7 995,-

EDGE-Serien

Edge-serien til Cambridge Audio ble lansert i 2018, og er flaggskipserien der produsenten har tatt steget solid opp i HighEnd-terreng. Denne serien utgjorde et solid byks oppover i hierarkiet for Cambridge Audio, og serien var samtidig lansert som en jubileumsserie. Den består av en forforsterker, en kombinert forforsterker/streamer og en stereo effektforsterker. Vi vet at det i tillegg er en monoblokk på gang i Edge-serien, med navnet Edge M.

 • Cambridge Audio Edge A, forsterker 2x200 watt, D/A-konverter, XLR
  Kr. 74 995,-
 • Cambridge Audio Edge NQ, forforsterker/streamer, analoge innganger, HDMI, XLR
  Kr. 59 995,-
 • Cambridge Audio Edge W, Stereo effektforsterker, 2x200 watt, XLR
  Kr. 49 995,-

ALVA platespiller/Riaa

Selv om Cambridge Audio lenge har vært kjent for sine phonotrinn i moderate prisklasser utgjorde platespilleren Alva TT en markant nyhet da den ble lansert for ganske nøyaktig to år siden. I ettertid har også de to phonotrinnene Solo og Duo i ALVA-familienavnet. Disse ble lansert et årtidligere enn platespilleren, mens MC-PUen ble lansert sammen med platespilleren.

 • Cambridge Audio Alva TT, platespiller Inkl. HO MC pickup, MM-Riaa, Bluetooth
  Kr. 22 995,-
 • Cambridge Audio Alva Duo, MM/MC- Riaa, hodetelefonforsterker
  Kr. 3 495,-
 • Cambridge Audio Alva Solo, MM- Riaa Riaa for Moving Magnet pickuper
  Kr. 2 495,-
 • Cambridge Audio Alva MC, High-output MC pickup, 2mV
  Kr. 6 995,-

 

D/A-konverter

De som kan sin HiFi-historie vet at ordet DacMagic har en spesiell klang hos Cambridge Audio. DACene til produsenten ble rundt århundreskiftet legendariske som fattigmanns-HighEnd DACer, og har trolig vært en solid bidragsyter for Mabridge Audio sitt renomme som HiFi-produsent.

 • Cambridge Audio DacMagic 100, DAC 24/192, optisk, 2 stk coax og USB
  Kr. 2 495,-

Les mer om Cambridge Audio sine produkter hos Mono AS

Les mer om produktene hos Cambridge Audio

 

Sist redigert lørdag, 23 januar 2021 10:58
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.