torsdag mai 25 , 2017
tirsdag, 09 mai 2017 09:30

MusiKraft med modifisert DL-103

Skrevet av

DL-103 er en klassisk og legendarisk pickup fra Denon. Nå lanserer den kanadiske bedriften MusiKraft en ombygget versjon av denne pickupen.

Syd for Montrèal nær grensen til USA finner vi en liten bedrift startet i 2016 av entusiasten Guy Pelletier. MusiKraft består av en liten kjerne med musikkelskende håndtverkere, og har som filosofi at det ikke nødvendigvis er den klinisk nøytrale gjengivelsen som er den optimale.

De har tatt basis i Denon DL-103, en 55 år gammel MC-pickup som Arve har skrevet en svært dyptpløyende artikkel om. En kjent svakhet med DL-103 er at huset kan gi resonanser, og dette er noe av bakgrunnen for MusiKraft sin lansering. De har jobbet i en lengre periode med å utvikle et spesialkonstruert hus til DL-103. Det innebærer en ombygging som består i at det originale huset må fjernes før kroppen monteres inn i en ny ramme.

DL-103 har eksistert i svært mange tapninger (ref. Arve sin artikkel), men MusiKraft har naturlig nok tatt utgangspunkt i de to variantene som er i produksjon – DL-103 og DL-103R.

Pickuphuset finnes i fire hovedversjoner, med ulike materialer og behandlinger av skjelettet. I tillegg er det en utallig mengde varianter med tre-infill.

Du kan velge om du vil kjøpe huset med pickup (DL-103 / DL-103R), eller bare huset uten pickup.

 

 

 

 

Les pressemeldingen fra MusiKraft.

 


 

- Audio MusiKraft announces its official launch -

MusiKraft, the world’s first and only “tweakable” and "customizable" phono cartridge.

Saint-Jean-sur-Richelieu, Quebec (May 9, 2017): Audio MusiKraft announces today the audiophile market entry of its brand new turntable products and online boutique. The MusiKraft shells specifically designed for the Denon DL-103 and DL-103R phono cartridges are all customizable and available in three (3) different metals along with a selection of twenty-four (24) different wood species. Here are some models:

 • S-Al in clear or champagne anodized aluminum: from US $229 (bare, without wood insert, nor cartridge)
 • S-Al-103 in clear or champagne anodized aluminum: from US $539 (kit form including the DL-103)
 • S-AlLi-103 in hand polished aluminum-lithium: from US $739 (kit form including the DL-103)
 • S-Mg-103 in chemical conversion coated magnesium: from US $789 (kit form including the DL-103)

 

The MusiKraft shell is based on the legendary Denon DL-103 phono cartridge. The product has been designed by longtime vinyl aficionados in search of the ultimate. Four years of research and development were invested and during this period many prototypes were realized and voiced. The present shell morphology is the culmination of all this work and offers many advantages to bring the Denon DL-103 to a much higher level of performance, along with personalizing the sound and looks to the audiophile's taste. To adapt the shell, a modification to the original cartridge is required as the shell system replaces the standard plastic casing. When liberated from its plastic casing and merged to the MusiKraft shell system, the customer is then able to hear and exploit the full potential of the classic Denon cartridge.

- Take Control of Your Sound -

 

 

Features and Innovations

 • Material combinations on the same housing (metal and wood)
 • Precise machining (strict ± 0.001" tolerance)
 • Straightforward and quick phono cartridge installation
 • Unique lightweight magnesium shell model
 • Three (3) metal materials offered
 • Interchangeable wood inserts to combine tonality and/or aesthetics (24 available species)
 • Various finish and tonal wood treatments
 • Three (3) fine tuning micro-screws for voicing
 • Five (5) different geometric positions for overhang adjustment
 • Simplified front and lateral reference alignment
 • Reusable and interchangeable shell

 

About us

Audio MusiKraft is a manufacturer of audio components dedicated to high fidelity. Founded in 2016 by Guy Pelletier, MusiKraft is a small core of experienced craftsmen and devoted music lovers dedicated to bringing audiophiles outstanding components with exceptional value; all the while advancing our utmost objective: true musical fulfillment. For more information please visit the web boutique audiomusikraft.com/store/en

 

 

Disclaimer

Although we strive to make the information in this document helpful and accurate, it is done so without warranties of any kind, either expressed or implied and is subject to change at any time. The Company reserves all of its right.

 

 

Lest 431 ganger Sist redigert tirsdag, 09 mai 2017 10:02
Karl Erik Sylthe

Webredaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Nyeste Tester / Artikler

De 20 nyeste Hovedartiklene:

Nyeste Nyhetsoppslag

Nyeste Musikkartikler

 • EVIG EIES KUN EN LP: Grateful Dead – Live Dead

  Grateful Dead var et fantastisk band, som det samtidig er litt vanskelig å sette i bås. Og i min bok er det vanligvis et kvalitetstegn for et band eller en musiker. I dette tilfellet snakker vi om et band som var noe inspirert av jazz, men samtidig blir det veldig feil å ta i bruk ordet jazz på inn- eller utpust hvis musikken til Grateful Dead skal beskrives.

  Les mer...
 • EVIG EIES KUN EN LP: Gino Vanelli – Storm at Sunup.

   

  For et år eller to siden spurte jeg min svært gode venn Stig Arne Skilbrei om han har lyttet noe til Gino Vanelli. Jeg tror det var på turen til- eller fra den årlige tradisjonsrike HiFi-messa i Horten. Og svaret hans vippet meg litt av pinnen: «Gino Vanelli – e ikkje det ein italiensk smørsangar?» (Stig Arne er etnisk Vossing…), svarte han med litt halvdårlig skjult forakt i stemmen. Og i beflippelsen greide jeg bare å svare noe sånn som «Jo, for så vidt, men han er veldig god!», mens jeg flakket litt med blikket. Ble ikke noe særlig schvung over det.

  Les mer...
 • EVIG EIES KUN EN LP. Colosseum II – Strange New Flesh

   

  Colosseum II var et band med ganske begrenset levetid. De oppsto i 1975, i kjølvannet av (selvfølgelig) Colosseum, og deretter Tempest.

  Les mer...
 • EVIG EIES KUN EN LP. Elton John – Goodbye Yellow Brick Road

   

  Vanligvis bruker jeg en god del spalteplass på å beskrive musikeren før jeg skriver om selve plata. I dette tilfellet tro jeg at det vil være feil å skrive veldig mye om Elton John. Både fordi han er veldig godt kjent blant folk, og fordi det er veldig mange som vet utrolig mye mer om denne profilerte sangeren og låtskriveren.

  Les mer...
 • AUDIOFILT INNTRYKK: Guro Kleven Hagen og Marianna Shirinyan – Ravel Poulenc Prokofiev

  Guro Kleven Hagen fascinerte meg første gang da hun utga sitt debutalbum med Max Bruch sin fiolinkonsert No. 1, og Prokofjev sin fiolinkonsert No. 2. Med en gjenkjennelig nerve i tonen ble musikken fremført utrolig sterkt.

  Les mer...
 • 2L med Europapremiere for MQA på CD, på utgivelsen Mass for Modern Man!

   

  2L har på ny utgitt en Blu-ray med lydspor i Dolby Atmos. Og så er det en enda mer grensesprengende nyhet på denne utgivelsen Mass for Modern Man.

  Les mer...
 • AUDIOFILT INNTRYKK: Nattsongar – vakkert og utforskende av Erlend Apnaseth

  Erlend Apneseth fremførte et bestillingsverk på Førdefestivalen i 2016. Det har blitt til CDen Nattsongar, og jeg har lyttet til den.

  Les mer...
 • AUDIOFILT INNTRYKK: Recurrence – Praktfull musikk i Dolby Atmos

   

  Iceland Symphony Orchestra har en ny utgivelse på plateselskapet Sono Luminus. Det er dette plateselskapet sin første utgivelse med lydspor i Dolby Atmos.

  Les mer...
 • AUDIOFILT INNTRYKK: See the Woman – Mari Boine

   

  Mari Boine har vært uløselig knyttet til musikk med samiske røtter og samisk tekst. På sin nye utgivelse bryter hun helt med dette. I hvert fall på et av punktene.

  Les mer...
 • AUDIOFILT INNTRYKK: 2L – ORGANISM – Terje Winge

  Terje Winge har laget en innspilling på 2L, med verker av tre norske komponister. Jeg har lyttet til ORGANSM på Blu-ray Audio, med spor i Dolby Atmos.

  Les mer...
 • AUDIOFILT INNTRYKK: Ken Thomson - Restless

  Komponisten Ken Thomson har utgitt en LP med to av sine komposisjoner. Jeg har lyttet til albumet Restless.

  Les mer...
 • AUDIOFILT INNTRYKK: Trondheimsolistene – Reflections. Musikk i Dolby Atmos fra 2L

   

   

  For 10 år siden hadde jeg mitt første møte med en av 2L og Morten Lindberg sine produksjoner. Det var en innspilling med Trondheimsolistene, og åstedet for innspillingen var Selbu Kirke. Denne gangen er det de samme Trondheimsolistene som står for musikken, og også denne gangen er innspillingen foretatt i Selbu Kirke.

  Les mer...
 • 10cc i Alvøen

   

  Det er noe nesten naturstridig med settingen – 10cc på Alvøen Hovedgård låter nesten like surrealistisk som om Stones skulle spille til dans på samfunnshuset på Bremsnes. Eller Bruhagen. Og tro meg - der har jeg vært for et halvt århundre siden omtrent, men Stones dukket slett ikke opp.

  Les mer...
 • Evig eies kun en LP: Mahavishnu Orchestra / John Mclaughlin – Inner Worlds

   

  John McLaughlin “sitt” Mahavishnu Orchestra var en institusjon innen Jazzrock på begynnelsen av 70-tallet. Det ble betraktet som en av grunnpilarene innen jazz-rock, der begrepet «jazz-rock» ikke må forveksles med den jazzinspirerte rocken som bandene Chicago og Blood Sweat and Tears jobbet med. Her har vi arven etter Miles Davis, og Mahavishnu Orchestra var en av gigantene, sammen med Chick Corea sitt Return to Forever. For ikke å glemme Weather Report.

  Les mer...
 • AUDIOFILT INNTRYKK: Pictures & Reflections - helt nye bilder på en utstilling.

   

   

  Tacet har gjenutgitt albumet Pictures & Reflections på Blu-ray Audio. Det er Markus Schirmer som har spilt inn suiten Miroirs av Ravel, og den legendariske Pictures at an Exhibition av Mussorgsky. Jeg har lyttet til den.

  Les mer...
 • Jeg lytter, altså er jeg.

   

  - Lytting som eksistensiell erfaring

  Kan opptaksteknologien bli redningsbøyen som gjør oss i stand til å oppfatte det store bildet i en verden av fragmenter?

  Les mer...
 • AUDIOfilt inntrykk: Marita Sølberg - opera arias

   

  Sopranen Marita Sølberg er en betydelig størrelse innen operaverden. Nå utgis hennes første soloalbum, og jeg har lyttet til det.

  Les mer...
 • AUDIOfilt inntrykk – Mozart – Complete String Quartets

   

  Auryn-kvartetten er en gammel kjenning fra det tyske plateselskapet TACET. Denne gangen har de alliert seg med den profilerte fiolinisten Nobuko Imai for å lage en boks med komplette innspillinger av Mozart sine strykekvartetter.

  Les mer...
 • Vossajazz 2016. Del 3 - søndag

  Søndag var avslutningsdag på Vossajazz, og Stig Arne var selvfølgelig til stede også denne dagen.

  Les mer...
 • Vossajazz 2016. Del 2 - lørdag

  Stig Arne var til stede på Vossajazzen også lørdag, og her noen inntrykk fra denne dagen.

  Les mer...
 • Vossajazz 2016. Del 1 - fredag

  Det er så mange gudar for tida, som eg ikkje bryr meg katten om, men vergudane var i alle fall på vår side i år, og jazzturistane strøymde utan hue og vottar, smilande i solskinet, frå toget på jernbanestasjonen mot billettbua på Park Hotel Vossevangen, for å løysa billettane inn i armband.

  Les mer...
 • Leonard Cohen – Songs of Leonard Cohen

   

   

  Vi starter nå en ny serie med stemningsrapport fra vinylplater, og denne omtalen av Leonard Cohen sitt debutalbum e først ut. Artikkelen utgjør samtidig den første i en serie der målet er å skrive om samtlige av Leonard Cohen sine studio-album som er tilgjengelig på vinyl. God tur!

  Les mer...
 • The art of Freedom - en hyllest til Boulez

   

   

  Tirsdag den 5 januar 2016 gikk Pierre Boulez, en av musikkens absolutte pionérer ut av tiden. Både som dirigent og komponist står Boulez som en bauta og et referansepunkt for samtidige og påfølgende komponister og musikere. Han levde og virket i en tid da vestlig kunstmusikk bredte seg ut i et delta av pluralistiske stiler og tendenser og utfordret lytteren som aldri før, med klanglige og formmessige eksperimenter og systemer - et speilbilde av en kontrastfylt tid hvor gamle verdenssystemer og ideologier krakelerte og nye tanker sprang opp; en tid full av konflikt men også av kreativitet, utforskning og musikalsk nybrottsarbeid

  Les mer...
 • Musikk for ører og øyne

   

  Dagens omfattende opptaksteknologi gir oss i dag tilgang på musikk overalt og i alle settinger. Musikk er på sett og vis blitt et legemsløst fenomen: det er i dag fullt mulig å ha hørt flere hundre pianokonserter uten noen gang å ha sett et flygel. Har det noe å si? Tatt i betraktning i hvor stor grad sansene våre vikler seg inn i hverandre og påvirker hverandre så er det fristende å tenke at  det ligger en lite forskjell her - at det visuelle aspektet ved en musikkopplevelse kan ha noe å si for den totale lytteropplevelsen.

  Les mer...
 • Årets plater

   

  Karl Erik har valgt 6 innsplllnger som han har valgt ut til årets plater. Les om de seks platene her:

   

  Les mer...
Forsiden

Annonser

Annonsere på Audiophile.no?

Audiophile.no i flere kanaler:

Nyeste fra Audiophile-TV

Les det digitale tidsskriftet AUDIOphile No.1:

Annonser

Nyeste tråder på Hifisentralen

Nye plateutgivelser