Thursday, 15 January 2015 10:55

Kvart & Bølge – et uvanlig høyttalerkonsept

Written by

Den danske høyttalerdesigneren Bjørn Johannesen har forent krefter i USA og Mexico. De har sammen lansert den høyttaleren Kvart & Bølge.

 

Det er ikke bare konstruksjonskonseptet som skiller Kvart & Bølge fra mengden. Også når det kommer til design er de annerledes. Eller - egentlig er det kunden selv som har siste ord i designet av disse slanke høyttalerne. For i tillegg til et par standard varianter med overlfate i Wenge og Zebra, kan du for samme pris bestille et høyttalerpar med akkurat den overflaten du selv designer. Eller du kan velge blant en håndfull ferdigdekorerte høyttalere fra kunstnere.

Men la oss gå tilbake til den mer audiofilt orienterte vinklingen på Kvart & Bølge. Selv om tankene streifer en liten tur innom Bjørn Johannesen sine landsmenn hos System Audio med Ole Witthoft i spissen, har Kvart & Bølge tatt den mye lengre ut med sine 3-tommers fulltoneelement satt i et 10cm bredt kabinett med transmisjonslinjekonsept til bassen. Og en oppgitt frekvensrespons på 38Hz - 22kHz(riktignok uten oppgitt toleranse) tyder på at de virkelig utretter mirakler med denne konstruksjonen. Konstruktør legger ellers vekt på at den enkle konstruksjonen med et enkelt element har fordeler både i form av å være en punktkilde, og at man anngår de problemene som ellers lett oppstår med delefiltre.

I tillegg til de ulike designene som tilbys, kan man få Kvart & Bølge i tre ulike konfigurasjoner – som rene høyttalere, i kombinasjon med en ultrakompakt bluetooth-utstyrt forsterker eller som et kablet oppsett.

Les mer om Kvart & Bølge hos produsenten.

 

 

 
Last modified on Thursday, 15 January 2015 11:21
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Latest from Karl Erik Sylthe