Friday, 20 November 2015 13:46

Slipsik 6 – ny RIAA fra Lejonklou i horisonten. Oppdatert 27.11.15

Written by

Den svenske entusiastprodusenten Fredrik Lejonklou her flere phonotrinn i sortimentet. Slipsik er den eldste av de, og nå lanseres versjon 6 med det første.

  

 

For et par år siden skrev vi om det nye phonotrinnet GAIO fra Lejonklou. Det er en klart rimeligere versjon enn Slipsik, der forgjenger ligger på nesten det doble av GAIO.

Fredrik Lejonklou driver det engelskspråklige HiFi-forumet på Lejounklou.com, som også naturlig nok har en egen avdeling for Lejonklou sine produkter. Disse produktene er nå i ferd med å få importører i store deler av Europa, og siste tilskudd av importører er Hidden Systems i England.

 

 

Lejonklou har normalt en lang produktutviklingsperiode, og i forbindelse med Slipsik 6 er det involvert flere eksterne betatestere før det endelige produktet slippes.

Slipsik 6 er en ren MM-RIAA, et valg som nok har sammenheng med at Fredrik Lejonklou mener at MM er det eneste fornuftige valget av pickup i moderate prisklasser. Han hevder at gode MC-pickuper vanligvis er svært dyre, og at de rimelige MCene alltid låter dårlig. Videre hevder han også at en tonearm har svært mye større betydning for lyden enn en pickup.

Tidligere modeller av Slipsik har i likhet med den rimeligere GAIO et uvanlig og noe forvirrende særtrekk ved at begge inngangsterminalene (H/V) er hvite, mens utgangene er røde.

Bakgrunnen for dette uvanlige valget er ifølge Fredrik at de aller bestlydende kontaktene han har fått fatt i er hvite, og at produsenten av disse har vegret seg mot å produsere de i sort. Dette blir endret på Slipsik 6, der det også blir sorte terminaler.

Slipsik 5 hadde en inngangsimpedans på 47 kOhm, og en gain på 41 dB. Slipsik 6 vil få de samme spesifikasjonene.

Lejonklou opplyser også til Audiophile.no at fargevalget vil bli begrenset til sort, både for Slipsilk 6 og for øvrige nye modeller. Mer enn 70% av kundene velger sort kabinett, som også Fredrik Lejonklu selv finner mest tiltalende.

 

Les mer hos Lejonklou.

 

 


Slipsik 5

 


 

 

 

Last modified on Friday, 27 November 2015 09:20
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.