Thursday, 05 February 2015 00:00

Tannoy Revolution XT – oppdatert med priser i Norge og video.

Written by

Tannoy sin revolution serie er en gammel kjenning frå mellomsjiktet i Tannoy sitt rikholdige produktsortiment. Nå blir serien totalt fornyet i Revolution XT.

Opprinnelig publisert 1.10.2015, oppdatert med norske priser 5.2.2015.

Den nye serien Revolution XT frå Tannoy tar med seg et av kjennetegnene frå den gamle serien – den trapesformede grunnkonstruksjonen. Men likevel er det veldig mye nytt i Revolution XT. Det er helt nye høyttalerelementer, som selvfølgelig har med seg Tannoy sitt Dual Concentric konsept. Det er håndlagde delefiltre med utvalgte komponenter. Også kabinettene er hådlagde, og fås med eik eller valnøtt finer.

 

Et helt nytt trekk med de to gulvstående modellene Revolution XT 6F og XT 8F er at de har to kammer med et nytt iternt portsystem mellom kamrene.Bassporten er plassert i bunn, mellom kabinett og en integrert sokkel, noe som gjør at høyttalerne blir mer plasseringsvennlige.

Dual Concentric konseptet har blitt videreuviklet med noe Tannoy kaller Omnimagnet, som innebærer at det er en felles magnet for diskant og mellomtonedriverne.

 

 

Tannoy Revolution XT har 5 ulike modeller. Med to gulvstående, to ulike stativmodeller og en senterhøyttaler e det et rikt utvalg for komplett multikanalsoppsett. Toppmodellen Revolution XT 8F har som navnet antyder et 8-tommers DC-element, i tillegg til et 8 tommers basselement, mens XT 6F har tilsvarende elementer som 6-tommere. Priser er h.h.v. ca. 16.495,- og 12.495.

 

 

 

Den største stativhøyttaleren i serien – XT 6 har i likhet med gulvmodellene en integrert sokkel. Den har samme Dual Concentric element som gulvmodellen, men mangler sistnevnte sitt dedikerte basselement. Pris på XT 6 er kr. 7.495,-.

Revolution XT Mini har et firetommers DC-element, og ruller av i bassen rundt 68Hz. Det gjør det fristende å anta at den setter pris på drahjelp fra en subwoofer.

Firetommere finner vi også i senterhøyttaleren Revolution XT C, men her er SC-enheten assistert av to firetommers basselment.

 

Priser:

Tannoy Revolution XT 8F: Kr. 16.495,-.
Tannoy Revolution XT 6F: Kr. 12.495,-.
Tannoy Revolution XT 6  : Kr.   7.495,-.

Tannoy Revolution XT mini og XT C kommer til våren. Priser blir fastlagt senere. 

 

Tannoy importeres til Norge av Dynamikk AS og Stereofil AS

Les mer om Revolution XT hos Tannoy.

 

 

 
 
Last modified on Saturday, 07 February 2015 08:37
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Latest from Karl Erik Sylthe