Sunday, 07 June 2015 08:45

AMV 60 – ny HighEnd AV-prosessor med Atmos og DTS:X fra Anthem

Written by

Anthem letter på sløret for sin kommende forforsterker / prosessor AMV 60. Etterfølgere til AVM 50v 3D er på hugget når det kommer til 3d-lyd, og det meldes om støtte for både Dolby Atmos og DTS:X.

 

 

I Mississauga vest for Toronto i Canada finner vi Anthem Audio. De er kjent for stereo og Av-produkter i HighEnd-segmentet, og har delt opp produktene sine i Statement Collection og Performance Collection. Statement Collection inneholder det ypperste Anthem har i sin kolleksjon, mens det er i Performance Collection vi finner den kommende modellen som Anthem Audio nå avslører.

Fra før har Anthem modellen AMV 50v 3D, som i Norge har en prislapp på ca. sekstitre tusen. Dette er en 7.1-prosessor, som ikke har tatt høyde for de nye 3D-lydformatene som har inntatt AV-sektoren det siste året. Derimot fikk den en oppdatering for 3D-bilde for ikke så lenge siden.

 

Den nye modellen AMV 60 har derimot tatt steget fullt ut innen 3D-lyd, og melder om støtte for både Dolby Atmos og det ferskeste DTS:X. Som en konsekvens av dette er kapasiteten også utvidet fra 7.1 til 11.1, som gir mulighet for et 7.1.4-oppsett i Dolby Atmos.

Det er ellers i Anthem-tradisjon fullt sett med balanserte utganger, og i motsetning til RCA-utgangene finner vi her også to subwooferutganger.

Athem er stolte av sitt egenutviklede romkorreksjonsystem ARC, som du kan ta en titt på i videoen nedenfor:

 

Produksjonstidspunkt er ikke fastsatt enda, men ligger noe frem i tid. Trolig tidligst 4. kvartal 2015.

Norsk importør for Anthem er Audiocompaniet.

Last modified on Sunday, 07 June 2015 08:52
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.