Wednesday, 10 September 2014 07:52

PLATENYTT: 2l – Magnificat – Pure Audio Blu-ray med Dolby Atmos og Auro3D.

Written by

Nidarosdomens jentekor og TrondheimSolistene har gjort en innspilling i Nidarosdomen sammen med Morten Lindberg og 2L. Det er tre yngre komponister som har laget musikken.

TrondheimSolistene har etter hvert en lang merittliste på 2L. Denne gangen har de med Nidarosdomens jentekor, og åstedet er selveste Nidarosdomen. Og det er tre stort sett yngre komponister som har laget musikken.

Hovedverket Magnificat er et bestillingsverk, skrevet spesielt for Nidarosdomens jentekor, dirigert av Anita Brevik. Komponisten Kim André Arnesen er født i 1980, og har hovedfokus på kormusikk. Men han utgir også egenskrevet pianomusikk.

Musica Celestis er komponert av Aaron Jay Kernis (1960), en amerikansk komponist bosatt i New York. I utviklingen av Musica Celestis ble Kernis bl..a inspirert av Hildegard von Bingen.

Ola Geilo er også en gammel kjenning fra 2L sine utgivelser. Her beveger han seg i et annet landskap enn på de fleste av disse albumene, men han har også laget mye musikk for kor tidligere. På verket Tundra har han fått den amerikanske poeten Charles Anthony Silvestri til å skrive teksten, mens det er Walt Whitman som har laget teksten til Song of the Universal.

Magnificat er en stor milepel i utgivelser av 3D-lyd, og er den første Blu-ray som både inneholder formatene Auro-3D og Dolby Atmos. Dette har vi skrevet mer om tidligere i sommer, og du kan lese det her. Det er ellers en dual-disc utgivelse, med SACD og Pure Audio Blu-ray.

Utgivelse er satt til oktober 2014.

Les mer om Magnificat hos 2L.

 

 

 

Read 9960 times Last modified on Wednesday, 10 September 2014 08:15
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.