lørdag, 22 januar 2022 12:15

System Audio Air – ny trådløs aktiv serie fra Roskilde

Skrevet av

System Audio har lansert en ny høyttalerserie som de kaller SA Air. Det krever ikke overdreven fantasi å regne ut at det bak dette navnet skjuler seg trådløse aktive høyttalere.

System Audio har bygget høyttalere i snart 40 år, da Ole Witthoft skapte sine uvanlige høyttalere som bygde mer på musikkopplevelse med naturlig lyd enn på spesifikasjoner.

Et gjennomgående kjennetegn spesielt blant System Audio sine gulvstående modeller har vært fysisk slanke konstruksjoner. Mange av oss husker de moderat prisede gulvmodellene som rundt århundreskiftet ble markedsført med grunnflatemål som et CD-etui.

SA Air

Nå er ikke System Audio noen novise i øvelsen trådløse høyttalere. Allerede i 2013 lanserte de stativmodellen SA saxo 1 active, som etter hvert ble kåret til årets høyttaler. Siste kreasjon med aktive høyttalere fra System Audio er SA legend-serien, som finnes både som passive og aktive modeller.

Nå lanserer altså System Audio sin nyeste modellserie med aktive høyttalere, en serie med betydelig lavere pris enn legend-serien. Men samtidig er også legendserien utstyrt med rikelige tilkoblingsmuligheter, både kablet og trådløst. De er utstyrt med Bluetooth 5.0 for trådløse tilkobling, HDMI ARC for tilkobling til TV og digitale- og analoge innganger, inklusiv en phonoinngang for platespiller med MM pickup. Begge modellene har også mulighet for tilkobling av aktiv subwoofer.

Air-teknologien har digital aktiv deling og digitale forsterkerenheter med innebygde 32-bit flytepunktprosessorer som leverer lyd i høy oppløsning.

SA Air er bygget i tre.

 

SA Air 1

Dette er den mest kompakte modellen, og selges foreløpig bare i mono-konfigurasjon. Men den er forberedt for tilkobling av ekstra passiv høyttaler i et stereooppsett.

SA Air 1 har en liggende orientering, og egner seg dermed spesielt godt som bordhøyttaler, eller som lydplanke under TVen med sin HDMI ARC-tilkobling

En SA Air høyttaler har alt du trenger av tilkoblingsmuligheter; nyeste generasjon Bluetooth 5.0, HDMI ARC for perfekt match mot din TV, platespillerinngang om du spiller vinyl. I tillegg har de både digitale og analoge innganger og subwoofer utgang for oppgradering.

Air 1 er tilgjengelig i sort og valnøtt.

Prisen for 1 stk. SA Air 1 er kr. 6.495,-

 

SA Air 9

Dette er et stereopar, og som så ofte ellers i aktive trådløse høyttalersett fungerer den ene høyttaleren som master. Dette er det samme konseptet som på Triangle Trio, som vi testet i fjor sommer.

Hver høyttaler har et baffelareal som er an anelse mindre enn SA Air 1, men har til gjengjeld betydelig større dybde. I hovedenheten er det total 4 forsterkere, hver på 890 watt, som dobles til 180 watt i peak-effekt.

De to høyttalerne sammenkobles med en medfølgende interconnect-kabel.

SAA Air 9 er tilgjengelig med utførelse i hvit, sort og valnøtt, og har en veil. pris på kr. 9.995,- pr par.

 

System Audio forhandles av Soundgarden.

Les mer om SA Air 1 hos Soundgarden
Les mer om SA Air 1 hos System Audio

Les mer om SA Air 9 hos Soundgarden
Les mer om SA Air 9 hos System Audio

Sist redigert lørdag, 22 januar 2022 12:37
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.