lørdag, 08 juni 2019 10:07

PM Audio nordisk distributør av AlsyVox

Skrevet av

PM Audio blir distributør for de italiens-spanske høyttalerne AlsyVox for Norge, Sverige Danmark, Finland og Island.

Paul Mortensen i PM Audio har med stor entusiasme meddelt oss denne nyheten om at han blir Nordisk distributer av det han mener er verdens beste høyttalere. De benytter et konsept Paul har vært dedikert til helt siden han første gang hørte Quad ELS 63 – kontrollert spredning / dipol.

Høytalerne fra AlsyVox er dipoler i line source system, konstruert med gigantiske fulltone båndelementer / magnetostater, og har en båndbredde helt ned til 18-25Hz, avhengig av modell. I toppen strekker de seg opp til 40 kHz.

Konstruktøren Daniel Coen er født i Firenze i 1961, mens høyttalerne produseres i Spania.

Sortimentet til AlsyVox består av fire modeller – Tintoretto, Botticelli, Caravaggio og Michelangelo, der de to største modellene er satt sammen av hhv to- og tre paneler. I første omgang tar PM Audio inn de mellomstore modellene Botticelli, til en veil. pris på kr. 895.000,-.

PM Audio regner med å få inn Botticelli neste uke, og hvis alt går greit vil de være på plass på Hortenmessa i høst. Vi ser frem til en grundig lytteseanse da, hvis vi ikke faller for fristelsen til å ta en sørlandstur for en grundig demo i mellomtiden… 

 

 

Les pressemeldingen fra PM Audio:

 

 

FULL RANGE RIBBON SPEAKERS

Fulltone båndhøyttalere / Magnetostater

Distribueres av PM Audio - i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island

 

AlsyVox er en høyttalerprodusent fra Italia/Spania

AlsyVox høyttalere er basert på prinsippene: KONTROLLERT SPREDNING, DIPOL i et såkalt «line source» system, med fulltone båndelementer / magnetostater – med en båndbredde fra flatt ned til 18Hz, 20Hz, 22Hz, 25Hz – avhengig av modell og opp til 40 000 Hz.

Følsomheten er 93db, 94db, 95db – avhengig av modell

Med en følsomhet på 93-95db ( 4 Ohm ) så er det ikke behov for forsterkere i megawatt-klassen men de kan drives av forsterkere med ganske lav effekt.

AlsyVox kompletterer PM Audio`s høyttaler-produktportefølje med tanke på vår hovedfilosofi vedr spredning av lyd/musikk i et rom.

Fra første dag PM Audio ble etablert, har prioritert og foretrukket høyttalerfilosofi vært - og vil alltid være - kontrollert spredning og dipol spredningskarakteristikk.

Vi prøver ikke å tilfredsstille kundene våre med produkter og filosofier vi selv ikke tror på – vår jobb er å presentere det vi vet fungerer så optimalt som mulig vedr presentasjon av musikk på boks i et lytterom, stort eller lite.

Designeren av AlsyVox høyttalere heter Daniel Coen, født i Firenze i Italia i 1961 (58 år) og AlsyVox kan derfor betegnes som et italiensk designet produkt.

Daniel Coen er i utgangspunktet en luftfartsingeniør med en historikk fra EFA, European Fighter Aircraft.

Før dette var Daniel med i et designer-team for Formel 1 biler

Han startet utforskning og utvikling av dipol høyttaleres interaksjon med rommet i 1984, altså rommets påvirkning av lydbølgene fra høyttalerne og dermed lydkvaliteten.

Noen få år senere startet han studiet av bånd ( ribbon ) elementer / membran for mellomtone og diskant for å forbedre konseptets høyere frekvenser.

I 1994 designet Daniele båndhøyttalere for RES Audio – Sky 1

I 2005 startet han å bruke ekstremt kraftige neodym magneter for bl.a. å øke følsomheten på høyttalerne - og utviklet så SKY 2 for RES Audio

I 2009 ble bassdelen klar, med samme følsomhet som mellomtone og diskantdelen

Prinsippet er et «Push-Pull» system der det er kraftige neodym magneter både foran og bak båndet/membranet.

De ekstremt kraftige neodym magnetene resulterer bl.a. i høy følsomhet og høy dynamikk og ekstremt lav forvrengning.

I 2016 utviklet Daniele en kompakt mid- tweeter pluss super-tweeter som sømnløst forlenger frekvensresponsen til langt over det hørbare området for det menneskelige øret. Dette med tanke på å få med alle overtoner på ethvert instrument og formidle akustikken helt naturlig – og dermed gjøre musikkopplevelsen så levende / live-aktig som overhode mulig.

Daniele har mange patenter på samvittigheten

Produksjonen av AlsyVox foregår i Spania med patenterte design

Kritiske deler for høyttalerne blir produsert av AlsyVox selv

Andre deler blir «out-sourced» til andre leverandører/produsenter, som design/estetiske deler fra Italia, elektriske deler fra Tyskland.

Høyeste kvalitets Mundorf komponenter brukes i delefilteret

Det hele blir satt sammen og nøye testet og signert av AlsyVox sin sjefsingeniør på fabrikken/laboratoriet i Spania.

Flere av modellene kan bygges ut med ekstra basspaneler

Flere av modellene har eksterne CNC maskinerte aluminium delefiltre, ett delefilter pr høyttaler.

Man kan begynne med hovedpanelet og senere utvide med ekstra basspaneler

Standard farge/finish er svart høyglans akryl med ekte, naturlig teak profiler.

Andre farger og finisher kan leveres på bestilling.

Rammeverket er i stål

Høyttalerplattformen er påmontert vibrasjonsdempere – mot gulvet

Vekt på de forskjellige modellene – pr side/kanal: 80kg, 120kg, 150kg, 150kg+120kg, 150kg+120kg+120kg

For å være ærlig – for oss er det en ære å få lov til å starte jobben med å formidle disse musikalske gigantene til musikkelskere i hele Norden.

AlsyVox sin presentasjon av musikk har veldig lite med normal hifi å gjøre – men har MEST med ekte og naturlig musikkformidling å gjøre.

Så her snakker vi ikke om hifi-entusiasme - vi snakker om musikkentusiasme.

For det er musikken som opptar oss – ikke utstyret som formidler musikken – men når vi treffer på utstyr som formidler musikken på denne realistiske måten – mange ganger mer realistisk enn noe annet vi har opplevd – da er det hele fullbyrdet. Vi er i mål!!

 

Vi søker herved seriøse forhandlere i hele Norden ( Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island )

Inntil vi har fått forhandlere på plass i de enkelte landene vil vi selv besørge levering av høyttalerne hjemme hos kundene – fraktfritt på døra.

Ved behov og etter avtale kan vi komme hjem til kunden for å sette opp høyttaleren i lytterommet / stua.

 

Hjemmeside: www.pmaudio.no

Les mer om AlsyVox hos PM Audio

Les mer om AlsyVox hos produsenten

 

 

Sist redigert lørdag, 08 juni 2019 10:53
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe