tirsdag, 03 september 2013 11:54

Spotify lanserer Connect

Skrevet av

Strømmetjenesten lanserer en ny måte å strømme musikken på. Connect er navnet.

Les mer:

Spotify har fått en dominende plass i folks musikkvaner. Dette forplikter, og Spotify har nå lansert en nyvinning som vil gi forbedret brukergrensesnitt.

Det er ikke noe nytt at Sotify kan brukes av mobiltlefoner og nettbrett- dette har foregått i lang tid. Det nye med Spotify Connect er at musikken nå vil kunne strømmes direkte fra receiver eller forsterker med strømming. Mobiltelefonen vil kun fungere som en kontrollenhet, på sammme måte som det gjør ved UPnP. Det vil si at du velger musikk og trykker play på den mobile enheten, mens denne så gir en melding til streamingenheten om å hente musikken direkte hos kilden – Spotify.

Fordelene med dette er flere. Mobiltelefonen bruker ikke strøm mens det strømmes, og den er tilgjengelig til andre formål. Kanskje like viktig er at du heller ikke er avhengig av båndbredden mot den mobile enheten, men i ytterste konsekvens kan du bruke kablet forbindelse for selve strømmingen. Ingen dum egenskap i en tid der noen av oss sikler etter høyere oppløsning fra strømmetjenester.

Spotify Connect krever spesielle forberedelser på Hardwaresiden på de enhetene som skal stå for selve strømmingen. Det er allerede 10 produsenter som har produkter som er godkjent for Spotify Connect, og flere er på vei. De 10 er Argon, Bang & Olufsen, Denon, Hama, Marantz, Philips, Pioneer, Revo, Teufel og Yamaha.

 

Se video som illustrerer Spotify Connect, hentet fra Youtube.

Sist redigert tirsdag, 03 september 2013 12:49
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe