mandag, 23 september 2013 20:43

Linn Exakt – the source is in the speaker.

Skrevet av

Linn Products i Scotland har jubileum, 40 år etter at den første Linn Sondek kom på markedet. Det har avstedkommet lansering av Linn Exakt.

Les mer:

 

 

Selv om Exakt hadde en slags avduking den 21. september, er det foreløpig bare nokså kryptisk informasjon som har kommet ut. Det som er på det rene er at Exakt ikke er et produkt, men et helt nytt konsept. I så måte er dette en stor hovedlansering, noe på linje med da de lanserte streamingsystemet DS for 6 år siden.

Og Linn Exakt ser ut til å bygge på nettopp en videreføring av DS-systemet. Linn var veldig tidlig ute med å lage et eget system for streaming, basert på UPnP. Men det er også en annen grunnstein i Linn sine særtrekk som videreføres i Linn Exakt: den aktive delingen. Linn har vært ganske unike i å kunne tilby system med aktive delefiltre skreddersydd til de aktuelle høyttalerne.

I Exakt kombineres disse to grepene, ved at hele signalbehandlingen foregår i høyttaler. Det er en DSM-enhet i hver høyttaler, og det er digitale aktive delefiltre med spesialtilpassede DSPer for de enkelte elementene. Vi kjenner foreløpig ikke til detaljer omkring signalbehandling på streamingnivået – og bruk av eksterne bokser. Men det er fristende å anta at det fremdeles er snakk om en ekstern boks som koordinerer streaming til hver kanal / høyttaler.

Som sagt er Linn Exakt et system, og det vil bli implementert i Linn sine musikksystem på ulike nivåer. Det har blitt uttalt at det først vil bli lansert på toppnivået klimax. Vi har sett rykter om pris som bekrefter det åpenbare – høy prisklasse!

Vi kommer tilbake med utfyllende informasjon når det er tilgjengelig.

Les mer hos Linn:

Oppdatering:

Les vår fordypningsartikkel her:

Sist redigert søndag, 02 februar 2020 10:59
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.