lørdag, 17 november 2007 23:00

Hi-Fi Messen 2007 i Trondheim

Det ble arrangert Hi-Fi messe i stor skala på Rica Nidelven Hotell Lørdag 10. og Søndag 11. November i Trondheim. Audiophile var tilstede og vil forsøke å gi de som ikke hadde anledning til å komme en kort oppsummering og bilder fra helgen i Trondheim.

 

 


av Thomas Ulleberg, 18. november 2007

Det er lenge siden det ble arrangert en Hi-Fi messe i Trondheim, og vi i audiophile vil benytte anledningen til å takke arrangørene Acoustic Tuning og Audioroyal for et glimrende initiativ.  Og som de skriver på sine hjemmesider ”Håper vi ser dere alle igjen på Hi-Fi Messen 2008!” så har vi noe å se fram til i neste år også. En komplett liste av utstillerne finner du her.

En av messens arrangører, Audoroyal kunne skilte med messens mest kostbare anlegg til over 4 millioner, det må jo være noe å strekke seg etter.

Anlegget besto av:

-Marten Coltrane Supreme.
- Einstein The Final Cut OTL 60 (monoblokker.)
- Einstein The Tube Linestage.
- Einstein The Source CD-player.
- V.Y.G.E.R Indian Signature m/Bracci Carbon tangetial arm
- Einstein The Turtables Choice Balanced version.
- Einstein TU-3 EMT-Cartridge.
- Jorma Prime kabler hele veien.

 

Audioroyal hadde også et anlegg i 5 etg.

 

Anlegget besto av:

- Acapella Fidelio II
- Einstein The Absolute Tune (Integrert.)
- V.Y.G.E.R Timor
- Einstein The Turntables Choice Single-ended.
- Einstein TU-3 EMT-Cartridge.
- Jorma No1 kabler med mer.

 

Messens andre arrangør, Acoustic Tuning hadde med seg Ludvig Swanberg  fra Audionor AB som er distributør av Krell i skandinavia. Acoustic Tuning kunne by på godlyd fra Krell og Wilson Audio. Anlegget var sammensatt av forforsterkeren Evolution 222, CD/SACD Evolution 505 , effektforsterkeren 302 og Wilson Audio Duette høytalere. Videre var rommet tunet med Akustikk paneler fra Acoustic Tuning.

 

 

Acoustic Tuning hadde også et anlegg ider de spilte på Høytalere fra Acoustat Electrostatic og elektronikk fra Dodge Audio.

 

 

HiFi Klubben hadde 2 showrom med flere av Klubbens produkter. Avbildet er ansatt Arild Simonsen, som  bla. Kunne vise fram den nye receiveren fra Denon, AVR4308, sammen med XT-serian fra B&W.

 

I 6. etg. kunne Ørjan Eikanger og Elin Olufsen fra HiFi Klubben vise frem de nye DP-1 fra Lyngdorf. Her demonstrere de fordelene med romkorreksjonsmodulen, RoomPerfect, til TDA2200. Meget overbevisende.

 

T.AA. IMPORT AS kunne skilte med en av messens beste lydopplevelse Tor Aamot vartet opp med godlyd fra Avantgarde Acoustic og Accuphase.

 

 

Norsk Audioteknikk spilte bla på høytalere fra Anthony Gallo Acoustics og lekker rør elektronikk fra Cayin, med forsterkeren A-100T og spilleren CD100i.

 

 

Hi Fi Center kjeden hadde tatt med seg flaggskipene fra både JBL, Mcintosh og Esoteric. Vi fikk muligheten til å høre Everest 66000 med 2 tverrstilte 15”, en beryllium supertweeter og horndriver spille med 2 KW i ryggen. De hadde ikke fått det helt til å spille så godt som mange hadde håpet, men man kunne høre at potensialet i oppsettet er enormt og ikke minst engasjerende.

 

 

Teac Esoteric P-03 SACD/CDTRENSPORT og D-03 STEREO DAC sammen med Mcintosh MCKW2 effektforsterker og C46 forforsterker.

 

Hifi Center Kjeden viste også frem mer utradisjonell Hifi i Geneva Lab L og XL.

 

 

Avance fra Danmark demonstrerte og viste frem noen av sine produkter i 5. etg. Dette merket var ukjent for meg, men de kunne by på en overbevisende demo. Ellers var de på utkikk etter forhandlere i Norge.

 

MarTech fra Tananger i Rogaland spilte på elektronikk fra Vitrus Audio og høutalere fra Peak Consult.

 

Audiofreaks hadde med seg noen godsaker de også og spilte på den lekre Avalon Indra. Den ble drevet med elektronikk fra Edge og Conrad Johnson.

 

 

Abrahamsen viste fram og spilte på sin nye V serie.

 

Lithophon Miracle ble drevet av elektronikk fra Ypsilon Electronics. Dette spennende oppsettet er noe av det Audiostone distribusjon har i sortimentet.

 

 

Midgard Audio spilte på høytalere fra Swans. En PDC-2.6P sto for aktiv deling og romkorreksjon i oppsettet.

McIntosh Nordic fra Danmark hadde tatt med seg noe av det beste fra BAT og Volent.

Hifistasjonen var også tilstede med høytalere fra Reference 3A og elektronikk fra bla VTL.

Geir Tømmervik(th), fra Oslo Hi-Fi Center og høyttalerkonstruktør Geir Fredriksen. Tømmervik hadde tatt med seg Elektronikk fra Wadia, Burmester og Aditon, som sammen med Fredriksens høytalere Imagic 2.0 og subwoofere fra Audio Physic, vartet opp med ekte ”Live feeling” inne på Rica Nidelven.

Lest 16849 ganger Sist redigert tirsdag, 19 januar 2010 14:16