torsdag, 09 desember 2004 23:00

Nordenlansering av B&W Nautilus Diamond

Skrevet av Stian Gårdsvoll

B&W inviterte Nordens hifipresse til nye Rainbow Studios for en lyttesesjon til B&W Nautilus 802 Diamond 8.desember. Med det hvasseste fra Classe Delta, en legendarisk studiotekniker og rikelig med tapas lå alt til rette for en meget interessant happening!

 


av Stian Gårdsvoll, 10.desember 2004

 

Det var ikke hvilken som helst kontekst B&W valgte for å presentere Diamond-serien for nordens hifipresse. Nye Rainbow Studios i Myhrens Verksted, rett ved Hifiklubbens butikk i Markus Thranesgt er styrt av en av de virkelige "grand old men" i studiomiljøet: Jan Erik Kongshaug. Det nye studioet må sies å være et referanselytterom av ualminnelig godt kaliber.

Ved musikerområdet i studioet stod B&W Nautilus 802 Diamond oppkoblet på Classe Delta monoblokker, forforsterker og cd-spiller. Et virkelig smykke for øye - med to diamanter faktisk! For det er mer enn et pent navn B&W har gitt Nautilus Diamond. Diskanten ER faktisk av diamant, diskantelementet koster hele 1000 ganger mer å produsere enn de vanlige diskantelementene til B&W! Dette forklarer det relativt kraftige prishoppet til den nye serien.

Fra 803S og nedover beholder man en Signature-serie som prises omtrent som i dag. 803D er rimeligste modell i diamant-serien, til den pris av 65 000 kroner (omtrentlig). Etter en stund ble scenen inntatt av Amund Maarud og hans band. Som PA ble Nautilus 802 Diamond og Classe-settet brukt! Dette låt aldeles fantastisk. Senere på aftenen fikk vi avspilt opptaket fra minikonserten rett fra 24/96 harddiskopptak og ut over 802D'ene. Rett og slett imponerende. Man skal være forsiktig med å dømme etter en "rigget" seanse som dette. Men jeg tror utifra de timene vi fikk med oppsettet at B&W har gjort noe med de to små svakhetene Nautilus-serien hadde; en litt tilbakelent transientrespons i bassen og en ørlite metallisk diskant.

Dette lover godt og jeg kan knapt vente på å få et sett til test.... Følg med på audiophile.no - omtale kommer i løpet av januar/februar! I mellomtiden kan du f.eks...... spare penger :)

Lest 4789 ganger Sist redigert mandag, 18 januar 2010 13:19