fredag, 10 april 2020 06:37

D-03X – ny digital avspiller med MQA-dekoding fra Luxman

Skrevet av

Luxman lanserer en ny HighEnd CD-spiller. Den kan også avspille digitale filer, og har en avansert dekoder.

Selv om Luxman D-03X er en avansert medieavspiller som blant annet er i stand til å foreta dekoding av MQA-filer vil folk flest assosiere den med en robust HighEnd CD-spiller. Et robust og stabilt drivverk danner en solid base for CD-avspilling blir ivaretatt av en tykk topplate i stål, en 8mm tykk aluminiumbase og et subchassis som utgjøres av en skjermet boks. De fordelene dette gir blir forsterket av et usymmetrisk mekanisk layout, der drivverket er plassert på venstre side.

Dual Mono DACer

DACen er en dual mono konstruksjon bygget opp av doble Texas Instruments 32-bit PCM1795. Luxman hevder at dual mono konstruksjonen bidrar til å avdekke subtil mikrodynamikk i gjengivelsen. USB-inngangen støtter PCM data opp til 384 kHz/32-bit og DSD data up to 11.2 MHz, mens den optiske- og coaxial inngangen støtter PCM-signaler opp til 192 kHz/24-bit.

Bulk Pet

I tillegg til konvensjonell isokrone filoverføringer ved faste bitrates, støtter USB-inngangen fire moduser av «Bulk Pet» høyoppløst audio filoverføring. Bulk Pet optimerer data pakking og levering til DAC, og letter prosesseringen for CPUer og forbedrer dermed avspillingsstabilitet og bidrar ifølge Luxman dermad til økt lydkvalitet.

Inn- og utganger

Luxman D-03X har 18mm gullbelagte RCA-utganger og Neutric balanserte XLR-utganger. En USB-inngang som støtter både PCM og DSD er supplert av både optiske og coax inn- og utganger.

Overdimensjonert strømforsyning

Spilleren D-03X har en overdimensjonert strømforsyning for å skape stabil spenning. Den har også uavhengige regulatorer for hver krets, og store kondensatorer. For å minmere selv subtile effekter av magnetiske felt, jordingsimpedans og digital støy er chassiset skjermet og uten jordingsloop.

Display med zoom

Luxman har funnet løsning på det klassiske problemet med lesbarheten på displayet fra lytteposisjonen. I tillegg til at displayet har en zoomfunksjon, har de lagt inn en fargekoding for ulike nivåer av MQA-dekoding.

LUXMAN Audio Player

Luxman har laget et eget software for avpilling av musikk fra en PC eller MAC. Det er laget egen versjon med driver for Windows, og en versjon for Mac. Filtyper som støttes av dette programmet er FLAC / WAV / MP3 / ALAC / AIFF pluss DSF / DSDIFF.

Aluminium fjernkontroll

Fjernkontrollen til D-03X er en robust konstruksjon i aluminium. I tillegg til de sedvanlige avspllingsfunsksjonene finner vi noen overraskelser. En funksjon kan slå av de digitale utgangene, åpenbart for å eliminere digital støy som kan fanges opp av de analoge utgangene. En annen overraskelse er mulighet for faseinvertering av de analoge utgangene. Dette gjelder både RCA og balanserte utanger. Instillingen blir lagret selv om spillere blir slått av.

 

Luxman importeres til Norge av Norlyd

 

 

Sist redigert lørdag, 11 april 2020 10:16
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe