mandag, 18 november 2019 19:51

Vena II Play – Ny strømmende versjon av Quad Vena II

Skrevet av

Kort tid etter den oppgraderte Vena II lanserer Quad en variant som også inneholder streaming. Den har en streamingmotor som bygger på DTS Play-Fi, Og hva er vel mer naturlig enn å kalle barnet for Vena II Play?

Quad har alltid hatt en greie med små, kompakte forsterkere. Helt fra det legendariske settet 33/303 har det vært noe ikonisk over disse små Quad-forsterkerne. Dette bygget da også den svært kompakte forsterkeren Vena på da den ble lansert i 2014. Allerede da hadde Vena innebygde DACer, og var forberedt for streaming ved hjelp av Bluetooth aptX.

 

Vena II

Da Quad kom med den oppgraderte versjonen Vena II for et år siden var det fremdeles en modell med streamingmuligheter begrenset til Bluetooth aptX. Men ellers var det en kraftig oppgradert forsterker de presenterte.

DACen var endret fra en Cirrus Logic DAC-chip til en ES9018K2M fra Sabre32 Reference serien. Det innebærer også at de digitale ferdighetene ble løftet fra 24/192 til 32/384. Den er også i stand til å spille DSD256.

Forsterkerdelen ble oppgradert med en 200VA ringkjernetrafo, i tillegg til at den fikk en phono-inngang for mm, med JFET-basert krets. Vena II fikk også en kraftig forbedret hodetelefonutgang, med egen dedikert hodetelefonforsterker.

 

 

Quad Vena II Play

Nå, et år etter Vena II lanserer Quad en spesialversjon som de kaller Vena II Play. Her implementerer Quad en DTS Play-Fi motor som forvandler Vena II til en fullblods streamer og multiromsenhet.

DTS Play-Fi har integrert et stort utvalg med strømmetjenester. Spotify, Tidal, HD Tracks, Deezer, Amazon Music, Napster, KKBox og Sirius XM er noen av disse. ES9018K2M DACen fra den opprinnelige Vena II er beholdt, og det samme gjelder for aptX-kompetansen.

De relativt nøkterne analoge inngangene er supplert med et par digitale innganger, og USB + nettverksinngang.

 

Quad importeres til Norge av Neby HiFi

Les mer om Vena II Play hos Quad

 

 

Sist redigert tirsdag, 19 november 2019 06:03
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe