søndag, 23 desember 2018 09:31

Ny versjon av RIAA-trinnet Slipsik underveis fra Lejonklou.

Skrevet av

Den svenske entusiasten Fredrik Lejonklou har videreutviklet RIAA-trinnet Slipsik siden introduksjonen i 2006. Nå jobber han med 7. generasjon av denne MM-RIAAen.

Slipsik 7

For drøyt tre år siden annonserte vi at Slipsik 6 var underveis, og den landet Januar 2016. Det var den sjette utgaven av Lejonklou sin toppmodell av MM RIAA-trinn. Nå har Fredrik tilkjennegitt at Slipsik 7 er på gang. Printet er klart, og han forventer at dette kommer til å bli den beste versjonen.

Lejonklou har også et rimeligere RIAA-trinn i sortimentet. GAIO skrev vi om da den ble lansert i 2013, og erstattet den nå utgåtte Kinki. Tidligere i år kom GAIO 2.

Lejonklou har ellers en tradisjon for at eldre versjoner skal kunne oppgraderes til nyeste utgave. Tiden vil vise om dette også gjelder for Slipsik 7.

 

Sagatun

Selv om Lejonklou har hatt en spesiell oppmerksomhet mot RIAA-trinn, er det kanskje hans forforsterkerkonsept Sagatun som er det mest oppsiktsvekkende. For i tillegg til den ordinære stereoutgaven, har Lejonklou laget en Mono-versjon. Og nei, den er ikke primært konstruert for å spille av gamle Beatles Lper i mono. For Lejonklou har laget en synkroniseringsprotokoll som gjør at du får samordnet volumkontroll og inngangsvelger for to stk. Sagatun Mono i et stereooppsett. Eller så mange du måtte ønske i et multikanalsoppsett.

Poenget med mono forforsterker er blant annet at du får splittet jordingssignal og strømforsyning. Og resultatet er ifølge Lejonklou over all forventning.

 

Vi regner med å komme tilbake med en oppfølgende artikkel om Slipsik 7 når den er lansert en gang i løpet av det nye året.

Les mer om Slipsik hos Lejonklou.

Sist redigert søndag, 23 desember 2018 12:42
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.