fredag, 16 juni 2017 11:05

Ny 8-serie fra Ayre

Skrevet av

Ny serie fra Ayre.

Ayre lanserer en helt ny serie i moderat prisklasse. 8-serien starter med den integrerte forsterkeren AX-8 og streameren QX-8.

Ayre befinner seg i Boulder i staten Colorado, litt nordvest for Denver. Der blir alle produktene produsert, og det er produkter som befinner seg i HighEnd segmentet. Alt fra den ultimate R-serien via 5-serien, forflytter vi oss gradvis over i prissegment som ikke krever flere månedslønninger.

Og der kommer den helt nye 8-serien inn, som ryktes å etter hvert erstatte både 7- og 9-serien. I første omgang er det to produkter som lanseres – produkter som først ble vist på HighEnd i Munchen i år.

 

Ayre AX-8

Vi starter med den integrerte forsterkeren AX-8. I tråd med dagens trend kan den en god del mer enn å forsterke opp et analogt signal. Her er det både en DAC og en fullblods streamer om bord.

Men vi starter med forsterkerdelen. 2x80w i 8 ohm er på papiret moderat, men vi har utallige ganger erfart at det oftest er kvaliteten det kommer an på. AX-8 har tre analoge innganger, hvorav en er balansert.

DACen i AX-8 kommer ikke overraskende fra ESS, en ES8038Q2M DAC-chip. Denne betjener 6 digitale innganger – Ethernet, USB, AES/EBU S/PDIF og 2 st. Toslink. USB-inngangen kan ta PcM-signaler opp til 24 bit / 384kHz, eller DSD64 og DSD128. På de øvrige inngangene er det en øvre grense på 24/192 eller DSd64.

Men kunstene er ikke begrenset til å konvertere de digitale signalene til analoge signaler. Om bord i AX-8 er det en fullblods streamer, som er satt opp med Spotify, Qobus og TIDAL. Mange vil kunne glede seg over at den også er kompatibel med Roon.

AX-8 har også en hodetelefonforsterker om bord. Og her er det Ayre sin forsterkerkrets med navn Diamond som er benyttet. I tillegg til ¼-tommersw hodetelefonutgang er der en dobbel 3,5mm utgang for balansert tilkobling.

 

 

Ayre QX-8

Ayre kaller sin QX-8 for en «Digital Hub». Bak denne benevnelsen finner vi en digital forforsterker med digital volumkontroll, en DAC, streamer og en hodetelefonforsterker. Ser vi bort fra den digitale volumkontrollen er det mye som taler for at dette er en AX-8 uten forsterker. Øvrige spesifikasjoner er til forveksling identiske med spesifikasjonene for AX-8.

 

Ayre AX-8 og QX-8 er forventet å forlate fabrikken høsten 2017.

Ayre importeres til Norge av Multirom

 

Sist redigert fredag, 16 juni 2017 11:29
Karl Erik Sylthe

Webredaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe