Saturday, 14 March 2015 09:56

Raumfeld satser på det norske markedet med sin multiromløsning.

Written by

Sonos har hatt en dominerende posisjon innen multirom streaming, Nå er det stadig flere som utfordrer Sonos sitt hegemoni, og tyske Raumfeld er en av dem.

 

 

Den tyske produsenten Teufel er først og fremst kjent for sine høyttalere, og har i lengre tid hatt en sterk posisjon i hjemlandet Tyskland. I Norge har de derimot ikke vært videre kjent. I 2010 kjøpte den Berlin-baserte produsenten den da relativt ferske produsenten Raumfeld, som satset sterkt på multiromsløsninger, og har allerede en rekke produkter på plass.

Små aktive bordmodeller primært for gjengivelse i mono er kjente trekk fra mange av konkurrentene. Men store gulvhøyttalere med aktiv drift, trådløs streaming og integrering i et komplett multiromsoppsett er langt mer uvanlig.

Tidligere denne uken arrangerte Raumfeld en presselansering for Norden på Grand Hotell. Dette markerer en lansering i blant annet det norske markedet av dette multiromskonseptet fra Raumfeld.

 

 

Les pressemeldingen fra Raumfeld.


 

 

 

 

P R E S S E M E L D I N G

 

 

 

Raumfeld lanserer nå ekte hifi-lyd i Norge med sitt system for strømmet musikk i alle rom i hjemmet

 

Tysk ingeniørkunst og produktdesign på sitt aller beste 

 

Stockholm, 12. mars 2015 – Raumfeld, den tyske produsenten av hifi-systemer for strømmet musikk i alle rom i hjemmet, avslørte i dag at de lanserer sine produkter i Norge. Det prisbelønt tyske merket tilbyr en serie produkter for enestående trådløs strømmet musikk i alle rom i hjemmet. Produktene kan kjøpes på nettet, og alle har åtte ukers "prøvetid".

 

Raumfeld ble grunnlagt av to lydentusiaster i 2008, og presisjonsteknikken fokuserer på å fremstille den aller høyeste lydkvaliteten gjennom elegant utformede høyttalere for musikkentusiaster, som ønsker å nyte variasjonen, den enkle tilgjengeligheten og det brede utvalget som strømming med tapsfri overføringskvalitet kan tilby.

"Vi er glade for å kunne lansere produktene våre i Norden som et ledd i vår globale ekspansjon. Til forskjell fra mange andre strømmesystemer støtter Raumfeld digitalfiler uten tap av kvalitet, og spiller dem av med en lydkvalitet som er akkurat like transparent, dynamisk og med samme romfølelse som tradisjonelle kablede hifi-system. "I tillegg til den fantastiske lydprestasjonen er produktene våre elegant utformet, noe som gir en overlegen følelse av kvalitet i hjemmet".

Digitale musikkfiler, musikktjenester på nettet, og internettradio kan alle strømmes trådløst til flere Raumfeld-enheter i alle rom i hjemmet. Systemet kan stilles inn i ulike rom for å skape ett eller flere lytteområder som styres sentralt fra en iOS eller Android mobiltelefon eller nettbrett med Raumfelds gratis app. Alle produktene er kompatible med musikkstrømmetjenester som Spotify, og har tilgang til mer enn 50 000 titler fra ulike radiostasjoner, både globale og lokale. 

"Uansett om det gjelder en familie med forskjellige musikksmaker, eller om man vil spille samme musikk overalt, for eksempel på en fest, gir systemet deg kvalitetslyd med et knappetrykkingssystem", la Rumpf til. "Raumfeld lar lytterne nyte musikk med alle sine sanser, og gjenoppdage sin kjærlighet til musikk takket være ekt, trådløs hifi".

Produktserien har et brett utvalg av produkter, blant annet: Stereo LStereo MStereokuberOne M og One S. Hele tilbudet finnes på http://www.raumfeld.com. Alle høyttalerpar samt Raumfeld One M og One S er modulære alt-i-ett stereosystemer med innebygde forsterkere. Avanserte d/a-konvertere samt godt avstemte førsteklasses audiokomponenter gjør at Raumfeld kan formidle tapsfri trådløs lydstrømming i ekte hifi. Raumfeld har også en løsning for tilkobling av eksisterende hifi-system til trådløse nettverk med sin Connector²

Den unike patenterte programvaren gir ekte hifi-lyd i hele huset.

I 2010 ble Raumfeld kjøpt opp av den tyske og fremste produsenten av lydsystemer, Teufel, som idag er et varemerke som eies av Berlin Acoustics Group.

 

Produktoversikter:

 

 

One S

·       Toveis koaksialsystem med to 95 mm passive elementer for eksakt, nøytral lyd med bra dybde

·       Det drives av en toveis 50-watts forsterker for dynamisk basslyd

·       Silikonknapper, kontrollpanel i aluminium og mattlakkert deksel gir et visuelt uttrykk for systemets selvsikre premielyd.

·       Finnes i svart og hvitt 

·       Direktevalgsknapper for å programmere favorittstrømmingene dine

 

One M

              ·       Toveis stereosystem med nedovervendt subwoofer for imponerende bassgjengivning.

·              Gir totalt 120 watts utgangseffekt fra høyttalerkassene med direktevalgsknapper

·              Takket være sine kompakte yttermål er One M perfekt til mindre rom som kjøkken, men tilstrekkelig kraftig til å fylle stuen med lyd

 

 

Stereokuber

·       Progressivt dobbelt bassreflekssystem til den neste festen din

·       Kraftfull strømming i hifi med naturtro stereolydbilde og 160 watts forsterkere

·       Koaksialt montert toveis høyttalerelement for å etterligne en punktformet lydkilde

·       Energibesparende og miljøvennlig standbystatus som forbruker mindre enn 1 watt.

·       Tilgang til internettradio og strømmetjenester via gratis app

·       Finnes i svart og hvitt

 

Stereo M

·       Et treveis delingsfilter gir naturtro stereolydbilde, mens den større høyttaleren gir en dyp og fyldig bass

·       Koaksialt montert høyttalerelement for å etterligne en punktformet lydkilde for den ekte lydentusiasten 

·       Plug-and-play trådløst strømmesystem med innebygget  230 watts forsterkere

 

Stereo L

·       Gulvhøyttalere for strømmet stereogjengivning

·       En innegygget 400 watts forsterker utfylles perfekt av et treveis delingsfilter som gjør at lydfiler kan gjengis med enestående kvalitet

·       Optimal signalbehandling og omfattande filkompatibilitet

·       Kraftfull, dynamisk lydgjengivelse - perfekt for tapsfrie lydfiler

  

Connector²    

·       Høyoppløst trådløs nettverksspiller for alle systemer

·       Ved tilkobling til RCA-kabel eller optisk kabel blir hvilket som helst tradisjonelt stereosystem klart for Raumfelds løsning for alle rom via gratisapper for IOS og Android

·       Gir uavbrutt avspilling

·       Den ideelle kominasjonen av høyeste lydkvalitet, tilkobling og prestasjon

·        Utrolig lydløs, høyoppløst og dynamisk

 

 

Om Raumfelds løsning for flere rom

Raumfelds løsning for flere rom lar deg nyte all verdens musikk i alle rom i hjemmet i ekte hifi. Slik virker det: Raumfelds enheter kan stilles inn som avgrensede lytteområder som deretter styres fra en mobil enhet med iOS eller Android Raumfelds gratis app. Du kan spille forskjellig musikk i hvert rom i hjemmet, eller samme musikk i alle lytteområder helt synkronisert. Systemet er utrolig fleksibelt, lett å installere og enkelt å bygge ut. Alle Raumfelds enheter er konstruert for strømløst samarbeid, og tilbyr en rekkevidde som passer til enhver romstørrelse og lytterprofil. Til forskjell fra mange andre strømmesystemer støtter Raumfeld digitalfiler uten tap av kvalitet, og spiller dem av med en lydkvalitet som er akkurat like transparent, dynamisk og med samme romfølelse som tradisjonelle kablede hifi-system.

Les mer hos Raumfeld:

 

 

 

Last modified on Saturday, 14 March 2015 10:28
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Latest from Karl Erik Sylthe