3D-lyd

Dette er en temaside for Dolby Atmos. Her har vi samlet både egne artikler om Dolby Atmos, men også eksterne linker til artikler om denne algoritmen.

 

King's College Choir i Cambridge er først ute i verden med å lansere en Blu-ray Audio med Dolby Atmos. Utgivelsen er en dual-disc, med både CD/SACD og Blu-ray.

 

Yamaha lanserer oppfølgeren til Cx-A5000. Nykommeren CX-A5100 støtter selvfølgelig 3D-lyd.

 

 

Pioneer lanserer nye atmoshøyttalere i atmosserien. Dette er en utvidelse av den allerede eksisterende SP-BS22

 

 

Vårslippet med AV-receivere har kommet til Onkyo. Det er i første omgang de to minste modellene TX-SR343 og TX-NR545 som blir avduket. Og ifølge Onkyo har samarbeidet med Pioneer gitt resultater i form av to svært konkurransedyktige AV-receivere i budsjettklassen.

 

Theta lanserer to nye utgaver av sin serie med HighEnd AV-forforsterkere. Og begge er helt i tet når det gjelder kappløpet om 3D-lyd, med Dolby Atmos, Auro-3D og DTS:X.

Marantz lanserer ny toppmodell AV-forforsterker. Den nye modellen heter Marantz AV-8802.

Dolby følger opp suksessen de har hatt med 3D-formatet Dolby Atmos ved å lage en egen versjon for hodetelefoner. I første runde lanseres det for mobile apparater.

Denon lanserer sin nye flaggskipreceiver AVR-X7200. Dette blir dermed det siste tilskuddet i buketten med AV-receivere fra Denon som har Dolby Atmos. Dessuten har den et lite trumfess i ermet.

I juni forhåndsannonserte Yamaha at de vil tilby oppdatering til Dolby Atmos i sine to toppreceivere. Nå leverer de varene.

Firmwaroppgradering for Onkyo sine mellomklassereceivere ble som lovet tilgjengelig for nedlasting i dag - 29.september.

Marantz lanserer siste tilskudd innen AV-prosessorer. Det dreier seg om den Atmos-kompatible prosessoren AV7702.

I dag melder Pioneer at de vil levere firmware-oppgradering til sine LX-receivere i slutten av september.

Onkyo sender i dag ut en pressemelding som fastsetter firmwareoppdateringen som åpner for Dolby Atmos til 29.09.2014.

Atlantic Technology melder seg på i det gode selskap som leverer produkter for Dolby Atmos.

Etter at publikum har levd I mørket når det gjelder en del tekniske detaljer I forbindelse med Dolby Atmos, opplyser Dolby Labs oss nå med et par White Papers.

Steinway Lyngdorf lanserer ny AV-prosessor som er kompatibel med det nye surroundformatet Dolby Atmos. Det ryktes at den vil hete P2.

Onkyo lager kick-start for Dolby Atmos. Kunder som kjøper en av mellomklasse receiverne i august eller september, får gratis Atmos-enabled høyttalere på kjøpet.

Det norske plateselskapet 2L utgir Pure Audio Blu-ray med 9.1-spor i både Dolby Atmos og Auro 3D. Utgivelsen skal være ute i oktober.

Denon lanserer to nye receivere i det øvre segmentet. Vi snakker om AVR-X4100W og AVR-X5200W, og de støtter selvfølgelig det nye formatet fra Dolby.

Onkyo lanserer to nye receivermodeller i oppsjiktet. Begge støtter det nye formatet for Høydekanaler.

Det er ingen ting som slår en saftig formatkrig i audiobransjen. Det begynner å bli en stund siden sist, men nå er vi i gang igjen. Kampen står mellom Dolby Labs og Auro Technologies.