mandag, 29 september 2014 13:47

Dolby Atmos oppgradering tilgjengelig på Onkyo-receivere nå!

Skrevet av

Firmwaroppgradering for Onkyo sine mellomklassereceivere ble som lovet tilgjengelig for nedlasting i dag - 29.september.

Det er mange som allerede har kjøpt en av mellomklassereceiverne fra Onkyo som har sett frem til 29. september med spenning. Det er nemlig dagen Onkyo pekte ut tidligere denne måneden som D-dagen for Dolby Atmos. Det er TX-NR636, TX-NR737 og Tx-NR838 som får denne oppgraderingen i dag, mens de to toppmodellene TX-NR1030 og TX-NR3030 blir sendt ut i midten av oktober.

Det er på en annen side litt smått med software for ekte Atmos enda. Transformers 4 er antydet som første Blu-ray med Dolby Atmos, og langt flere vil nok følge på utover høsten. Men det er en annen spennende spin-off som føgler med Dolby Atmos som man kan utførske allerede, og det er Dolby Surround Upmixer. Dette er en ny algoritme som oppmikser stereo og 5.1-innhold til den høyttalerkonfigurasjonen man måtte ha, inklusive høydehøyttalere.

Dolby selv har uttalt seg svært optimistisk om denne nye algoritmen, som vil overta for hele Dolby ProLogic II-familien. Dolby hevder at Dolby Surround Upmixer er en bedre og mer effektiv algoritme, også for stereo til 5.1. Om dette holder mål, gjenstår å høre. Men det virker lovende at denne algoritmen i motsetning til DPL II ikke rører frontkanalene. Undertegnede har alltid opplevd DPL II på stereo musikkinnspillinger som ødeleggende for frontperspektivet og presisjonen i frontkanalene, og dette bør nå ha muligheter til å bli langt bedre.

Les mer om firmwareoppgraderingen og Dolby Atmos hos Onkyo.

 

Lest 3821 ganger
Karl Erik Sylthe

Webredaktør i Audiophile.no