fredag, 07 desember 2018 15:50

Gruppetest av trådløse earpods, del 2: Powerbeats3 Spesial

Skrevet av

I forhold til iSport Victory dobler vi prislappen med Powerbeats 3. Klart det stiller krav til ytelsen.

Brukergruppen er nok mye av den samme – her er vi også på sportsørepropper. Og designet er enda mer kompromissløst i så måte. For her er det ikke diskresjon, men robust funksjonalitet som gjelder, nesten som om forsvaret skulle stått for design. Dette må ikke misforstås dithen at designet ikke er bra, for her er det god detaljering og fin linjeføring. Men store enheter og svært dominerende bøyler gjør at dette ikke har noe med diskresjon å gjøre. Så er da det heller ikke særlig aktuell problemstilling med sportsørepropper.

Mine testeksemplar er nok de minst prangende, i gråsort utførelse. De fås også i hvit utførelse, og i en kombinasjon av sort og rød. Sistnevnte er vel den mest sporty fargekombinasjonen av de tre.

For de nevnte bøylene gjør at Powerbeats 3 sitter som et skudd – du skal være uhyre utagerende for å greie å riste av seg disse, forutsatt at de er satt på riktig. De har vært med på mange squash-økter, og har sittet klistret hver gang.

Batterinivået er svært bra på Powerbeats 3. 12 timer er strålende, og i tillegg har du en hurtigladefunksjon som gir 3 timer spilletid med bare 5 minutters lading. Veldig praktisk hvis du plutselig oppdager at du er tom når du skal ut og sykle, ellerno`.

På funksjonssiden har jeg et par ønsker. Knappen for av/på krever presisjonsbevegelser med fingertupp og negl, og er dermed ganske idiotsikker for uønskede hendelser. Problemet er bare at den samtidig er temmelig krevende for ønskede hendelser. I praksis ønsker du å ta de av får å slå de på, og det er litt tungvint.

De er også litt ustabile i forhold til å ta imot innkommende mobilsamtaler med fjernkontrollen. Klart forbedringspotensiale.

Komforten er derimot meget bra. Til tross for en ekstra vekt som kunne gitt noe ubehag, er det ikke plagsomt å børe disse i lengre tid.

Og et annet punkt der de skiller seg ut på er stabiliteten på overføringen. Der enkelte andre kan servere dropouts fra tid til annen, oppleves dette som et ukjent fenomen hos Powerbeats3. Svært bra!

 

 

 

Lyden

Det er her de virkelig distanserer seg fra Monster iSport Victory. Men selvfølgelig forutsetter det at du har tatt en grundig øvelse med å finne de gummiproppene som passer best.

Forutsatt at du har satt på plass Powerbeats riktig, får du en bra balansert lyd, som både er behagelige å lytte til og gir en detaljert gjengivelse. De har gitt mange gode musikkopplevelser på vandring gjennom by`n

Sammenlignet med Bang & Olufsen Beoplay E8 når de likevel ikke helt opp når det gjelder lydkvalitet. Vi får med litt flere detaljer i E8, men avstanden er forbausende liten.

 

Konklusjon

Med Powerbeats3 får du en vinnende kombinasjon av robust kvalitet og uforskammet god lyd fra et sett earpods som riktignok koster litt over snittet for gjengse ørepropper, men som likevel har en svært overkommelig pris, en pris som i praksis vil kunne være dramatisk mye lavere enn pålydende 1.999,-.

 

 

Les testen av Monster iSport Victory her.

Les testen av Beoplay E8 her

Les innledningen til gruppetesten her

 

Lest 2821 ganger
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.