tirsdag, 06 juli 2021 12:20

Oppgraderte håndlagde toppmodeller fra Erzetich

Skrevet av

Den slovenske produsenten Erzetich har oppgradert sine to toppmodeller Mania og Phobos. Og selv om de nye modellene lett kan gjenkjennes via sine særtrekk, er det kanskje mye som er nytt på begge modellene.

Blaz Erzetick har et lite entusiastfirma som satser på HeadFi, gjerne i kombinasjon med håndlagde produkter. Selv er han en mann med bakgrunn i musikkbransjen, og har i tillegg til flere CD-utgivelser også laget to Demo-CDer kalt Gold og Gold II.

Produktsortimentet består av fem ulike hodetelefonforsterkere, og av tre modellserier med hodetelefoner, der alle er håndlagde. Vi skrev om den minste modellen Thalia da den ble lansert for et par år siden, og nå er tiden inne for en kraftig oppdatering av de to største modellene - Mania og Phobos.

Hodetelefonene har hele tiden hatt et veldig sterkt særpreg i sitt design. Det er ganske rustikk designspråk som benyttes i hodetelefonene. Vi kan ellers kjenne igjen designtrekk fra enkelte modeller til både Audeeze og Abyss, men de åttekantede husene i ulike treslag gir Erzetich et umiskjennelig særpreg.

V2021

De nye V2021 av Mania og Phobos er nå produsert av CNC-frest aluminium, i stedet for rustfritt stål som ble benyttet it V2018-modellene. Det er ellers en gjennomgående nyhet i V2021 at også metalldelen av huset har en oktagonal form, mens dette tidligere bare gjaldt den omkransende delen i tre. Overgangen fra stål til aluminium har også bidratt til å redusere vekten, og sammen med en ny karbonfiber hodebøyle må det også antas å øke komforten.

Erzetich hevder også å ha endret tuningen, med blant annet mer presis bass som resultat.

 

Les mer om Mania C2021 hos Erzetich

Les mer om Phobos C2021 hos Erzetich

Sist redigert tirsdag, 06 juli 2021 12:50
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.